Op 04 dec

De wandeling vertrekt in het centrum van Durbuy. In de smalle straatjes met authentieke charme, ontdek je de geschiedenis van het kleinste stadje ter wereld. Gebouwd rond het kasteel uit de elfde eeuw, is Durbuy erin geslaagd zijn middeleeuwse karakter te behouden terwijl het zijn toeristische aantrekkingskracht ontwikkelde.
Na de lunch in een kleine lokale brouwerij (niet inbegrepen in de prijs en picknick niet toegestaan ​​in de brouwerij), gaan we op weg naar Wéris. Dit kleine dorp, gelegen op enkele kilometers van Durbuy, staat bekend om zijn megalithische sites. Tijdens de wandeling ontdekken we verschillende dolmens en menhirs, evenals uitlijningen van megalithische stenen uit het 3e millennium voor Christus. Ontdek de rol en betekenis van deze rotsen in puddingsteen, evenals de legendes die daaraan worden geassocieerd. Bewonder ook de prachtige panorama's die zich hier aanbieden op de grens van de Ardennen en de Famenne.

10:00-17: 00. Deelname: 11 € / volw. - € 5 / kind (12-18 jaar) - Gratis voor kinderen onder de 12 jaar. Gemakkelijke wandeling van 6 km, begeleid door Dominique Ludwig, natuurgids met een passie voor zoogdieren. Inschrijven vereist (groep van 5 tot 15 pers.) Voorzie aangepaste kleding, wandelschoenen, verrekijker, snacks en drank.