Combineer een ondergronds bezoek aan de mijn met een streekmaaltijd die in etappes ondergronds geserveerd wordt. Een originele en verrassende formule!

Geïnspireerd door de "culinaire wandelingen" heeft "Au coeur de l'Ardoise" een programma uitgewerkt waarbij men afdaalt in de leisteenmijn en proeft van een warm aperitief alvorens het ontdekkingsparcours in de mijn aan te vangen. Bij een tweede halte krijgt u een lekkere soep met huisgebakken brood. Tijdens het verderzetten van het parcours wordt u ondergedompeld in het harde leven van de mijnwerkers. Op het einde van het bezoek krijgt u een authentieke mijnwerkersmaaltijd voorgeschoteld in een zaaltje dat speciaal hiervoor werd ingericht. Op zondag kregen de mijnwerkers de fameuze "Canadas aux rousses" te eten (aardappelen gemarineerd op een bedje van ajuin, drie soorten gerookt vlees, een mijnwerkersbiertje of een ander drankje naar keuze). Wanneer u terug bovengronds komt, wacht er een dessert (appeltaart met koffie) en ook de "pousse-café maison.

opening

Op zo 12u