vanaf
2.00

Waalse MuseaArticle 27Attractions & TourismeAccess I

Ontdek de Gallo-Romeinse beschaving in het Archeologisch Museum van Arlon. Op de kruising van twee belangrijke Romeinse wegen ontstond er een Romeinse nederzetting die de naam "Oralaunum vicus" kreeg en die later zou uitgroeien tot de stad Arlon. In het museum bevinden zich gebruiksvoorwerpen en een uitgebreide collectie grafstenen die getuigen van een rijke cultuur. Deze cultuur was een fusie van Gallische en Romeinse gebruiken en gewoonten.
Het museum herbergt talrijke verzamelingen van de Gallo-Romeinse beschaving. Het bezit één van de belangrijkste lapidaire galerijen van Europa. Gebeeldhouwde bas-reliëfs geven scènes weer van het dagelijkse Gallo-Romeinse leven, en bieden een brede kijk op de gewoontes, ambachten, landbouw en klederdracht van het geromaniseerde Gallië. Ze zijn afkomstig van rijke grafmonumenten en openbare gebouwen. Vele voorwerpen zijn gevonden dankzij opgravingen in het oude stadsgedeelte van Arlon. Er werden ook Frankische begraafplaatsen uit de 6e en 7e eeuw na Christus blootgelegd in de stad en de voorwerpen hiervan zijn tevens in het museum te vinden.

Onthaal fr nl en

voorziening

Parking

Toegankelijkheid

Toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit

Activiteit voor individuele personen

Bezoek aan het Archeologisch Museum van Arlon

Diensten

Rondleiding op afspraak
Vrij bezoek
Rondleiding EN
Informatiebord in het Engels

Openingsuren

Open op di, woe, do, vr en za van 9u tot 12u en van 13u tot 17u30 en op zo van 13u30 tot 17u30 Gesloten op 01 nov en van 19 dec tot 03 jan 2021.

Tarieven 2020

Per persoon : Van 2.00 tot 4.00€

Prijs per kind : vanaf 1.00€

Tarieven 2021