vanaf
5.00

KortingsbonnenArticle 27Access IWaalse Musea

Duik in het hart van de traditionele Ardense samenleving, tussen 1850 en 1950. Vergezel de Ardenners, van de wieg tot aan het graf. Naast de grote momenten in het leven, ontdekt u de levensomstandigheden en de sociale rol die iedereen had in de samenleving. In het museum bevindt zich ook het Maison des Légendes de het immaterieel erfgoed bewaart en levend houdt. Mis dit museum niet dat de roots van de Ardennen raakt.

De mysterieuze Ardennen hebben altijd al de fantasie van de bewoners geprikkeld. In het Maison des Légendes wandelt u door een donker bos en maakt u kennis met Ardense legenden: de Wilde Jager, de 4 heemskinderen, de duivel, de weerwolf, nutons (aardmannetjes) en feeën.

Het museum En Piconrue nodigt de bezoeker uit om een parcours te volgen dat hen door de opeenvolgende stadia van het leven loodst. Aan de hand van een eigentijdse scenografie, worden verschillende fases uit het leven in beeld gebracht zoals de doop, de eerste schooldag, de communie, de dienstplicht, het huwelijk ... van de geboorte en de kindertijd tot de adolescentie, het volwassenzijn tot de dood.
Zegt men niet dat de ziel van een volk wordt weerspiegeld in zijn legenden? Nog niet zo lang geleden verzamelden de Ardenners zich 's avonds rond het haardvuur om verhalen te vertellen. In het Maison des Légendes worden deze verhalen en legenden bewaard. Het karakter van elk personage uit de Ardense legenden wordt geschetst aan de hand van een groot boek, voorwerpen en een kaart.

Onthaal fr nl en

voorziening

Souvenirswinkel, Parking in de buurt, Vestiaire, Cafetaria

Toegankelijkheid

Aangepaste WC voor personen met beperkte mobiliteit
Toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit

Beperkingen

Huisdieren niet toegelaten

Betaalwijze

American Express
MasterCard
Factuur
Maestro
Cash
Bancontact
Visa

Activiteit voor individuele personen

Duur van de activiteit :120Min

Diensten

Rondleiding op afspraak
Vrij bezoek
Informatiebord in het Frans
Informatiebord in het Nederlands
Informatiebord in het Engels
Informatiebord in het Duits

Openingsuren

Open op di, woe, do, vr, za en zo van 10u tot 18u Gesloten van 24 tot 25 dec en van 31 dec tot 01 jan 2021.

Tarieven 2020

Per persoon : Van 5.00 tot 6.00€

Prijs per kind : ddd tot 3.00€

Tarieven 2021

Agenda van de plaats

Openingsuren

Van 12 okt tot 27 sep 2020

Service

Op vertoon van je kortingspas 2019-2020 geniet je van de volgende korting: toegang voor volwassenen aan de prijs van 5€ (in plaats van 6€) en toegang voor kinderen aan de prijs van 3€.

Om te weten hoe je deze kaart kunt gebruiken en kunt genieten van diverse kortingen bij 60 attracties vanaf de maand april 2019, kijk je op de volgende pagina: "Kortingsactie"