Fourneau St-Michel is een domein met een opmerkelijk geheel van traditionele gebouwen in het hart van het Ardense bos. Het is gewijd aan de architectuur en de Ardense levensstijl van vroeger. Een museum en gebouwen getuigen ook van de ijzerindustrie van de 18e eeuw. Dit gedeelte dat gewijd is aan de metaalindustrie is momenteel gesloten voor renovatiewerken.
Woningen, boerderijen, een school, een kapel… allemaal op traditionele wijze heropgebouwd in een prachtig groen park. Zo krijg je een beeld van hoe het Ardense landelijke leven er vroeger aan toe ging. Een uitzonderlijke hoogoven uit de 18e eeuw getuigt van de oude ijzerindustrie, en is gebouwd door de laatste pater van St-Hubert, Dom Nicolas Spirlet. In het park kun je heerlijk tot rust komen en genieten van de recreatieve en culinaire aspecten. Een speeltuin en meerdere restaurants zijn geopend in het domein. Twijfel niet om meer informatie te vragen over de animaties en de evenementen die er gedurende het jaar en vooral in de zomermaanden plaatsvinden.

Onthaal fr nl

voorziening

BBQ, Parking, Speeltuin, Busparking

Toegankelijkheid

Aangepaste WC voor personen met beperkte mobiliteit
Restaurant toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
Toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit

Beperkingen

Huisdieren toegelaten
Toegankelijk voor wandelwagens
Barbecue toegelaten

Betaalwijze

Factuur
Bancontact

Activiteit voor individuele personen

Bezoek aan het Fourneau Saint-Michel Openluchtmuseum

Diensten

Vrij bezoek
Rondleiding FR
Rondleiding NL
Rondleiding EN
Informatiebord in het Frans
Informatiebord in het Nederlands

Openingsuren

Open van 01 dec tot 28 feb 2019, van 01 mrt tot 30 jun op di, woe, do, vr, za en zo van 9u30 tot 17u, van 01 jul tot 31 aug alle dagen van 9u30 tot 17u30, van 01 sep tot 30 nov op di, woe, do, vr, za en zo van 9u30 tot 17u, en van 01 dec tot 29 feb 2020. Gesloten van 21 dec tot 05 jan 2020

Tarieven 2019

Per persoon : ddd tot 7.00€

Prijs per kind : ddd tot 5.00€

Speciaal aanbod

Korting met de Kortingspas 2018-2019

Op vertoon van je kortingspas 2018-2019 geniet je van de volgende kortingen: toegang voor volwassenen aan de prijs van 4€ (in plaats van 5€ ) en toegang voor kinderen gratis (in plaats van 2€). Kinderen van 6 tot 12 jaar.

Om te weten hoe je deze kaart kunt gebruiken en kunt genieten van diverse kortingen bij 60 attracties vanaf de maand april 2018, kijk je op de volgende pagina: "Kortingsactie"

Agenda van de plaats

Mai'li Mai'lo

Dit festival vindt elk jaar plaats in het mooie domein van Fourneau Saint-Michel. Kermisattracties, openlucht theater, muzikanten en professionele en amateurtheatergezelschappen zorgen voor feestelijke animatie. Gekke kostuums, adembenemende acrobatiek en dans wachten u op.

Vrije toegang

Gratis toegang

Openingsuren

Van 01 tot 02 jun van 11u tot 20u