Open tijdens schoolvakanties van 11u tot 17u behalve op 1 mei en 11 november en de wintervakantie. Voor groepen andere mogelijkheden
Ontdek de geschiedenis van het aardewerk "Les Grès de La Roche" aan de hand van levensechte taferelen. Een audiogeleid bezoek (Fr, Nl, En, De) leidt u langs verschillende scènes, waaronder het atelier van de pottenbakker, het feodale kasteel, een boerenerf waar de varkens geslacht werden om er de fameuze "jambon d'Ardenne" van te maken. Een interessante en ludieke attractie voor het hele gezin! Gecombineerd bezoek mogelijk met het toeristische treintje of het maalderijmuseum, het kasteel, het chocoladeatelier... Zelf pottenbakken kan op aanvraag.
La Roche had een kleine keramische industrie dat onder andere voor de beroemdheid van het kleine stadje heeft gezorgd. Het werd "les grès bleus" genoemd, ofwel de blauwe zandsteen, aangezien de keramiek een blauwe kleur had. De techniek ontstond in de 14e eeuw in het Westen. De keramiek werd op een zeer hoge temperatuur gebakken, en werd zo hard dat men het grès noemde, zandsteen. Het werd in La Roche geïntroduceerd door de familie Kalb in 1878. De Ardennen staan bekend om hun gezouten ham en in dit museum beschrijven we het fabricageproces van dit authentieke product.

Onthaal fr

voorziening

Parking in de buurt

Toegankelijkheid

Aangepaste WC voor personen met beperkte mobiliteit

Betaalwijze

Cash

Activiteit voor individuele personen

Bezoek aan het museum "les Grès de La Roche" en van de Ardenner Ham

Ontdek de geschiedenis van de "Grès de La Roche", het erfgoed van la Roche sinds bijna 150 jaar. Met een koptelefoon op en een uitleg in eigen taal, gaat u van scene naar scene: van het pottenbakkersatelier naar de bakoven en van het feodaal kasteel naar het erf van de hoeve, waar het varken werd geslacht voor het bereiden van de beroemde "jambon d'Ardenne".

Duur van de activiteit :+/- 45 minutesMin

Diensten

Vrij bezoek
Bezoek op afspraak
Informatiebord in het Frans
Informatiebord in het Nederlands
Informatiebord in het Engels

Openingsuren

Gesloten in december en januari

Geslotenb in december en januari