vanaf
3.00

Dit volledig gerenoveerde museum biedt twee onderwerpen die in de omgeving hun sporen hebben nagelaten. Ten eerste de geschiedenis van de prestigieuze familie Baillet-Latour, en daarnaast de tragische momenten van de Slag om de Grenzen die plaatsvond in augustus 1914. De verzamelingen en documenten zijn uniek.
Het beroemde geslacht Baillet-Latour vindt zijn wortels in het kleine gehuchtje Latour dat eeuwen geleden werd geboren, in de schaduw van het oude familiekasteel. De bezoeker volgt stap voor stap de stamboom van de Baillet-Latours (zaal 1), en het lot van de belangrijkste personages in deze familie tijdens het Oostenrijks-Hongaarse Rijk (zaal 2). De loopbaan van Henri Baillet-Latour binnen de "Mouvement olympique" (zaal 3) en ten slotte de oprichting van het Fonds InBev-Baillet Latour, een initiatief van de laatste afstammeling van de lijn (zaal 4).
Uniek in dit museum zijn een verzameling foto’s, schilderijen, affiches, kranten, wapens en uitrustingen, die de zeer dodelijke Slag om de Grenzen van augustus 1914 illustreren. Ethe, Latour, Rossignol, en nog vele andere dorpen hebben te lijden onder de gevechten. Franse families uit Bretagne, la Sarthe, la Mayenne, Normandië en de Parijse streken hebben vele originele stukken aan dit museum toevertrouwd.
De Tweede Wereldoorlog komt tot leven met de herinneringen aan de evacuatie van mei 1940, de Slag om de Leie, de bezetting, het leven van de gevangenen, de gedeporteerden tot de Bevrijding van september ’44.

Onthaal fr

voorziening

Busparking, Parking, Sanitaire voorzieningen, Cafetaria

Activiteit voor individuele personen

Bezoek aan het museum Baillet - Latour en de oorlogen in de Gaume

Diensten

Vrij bezoek

Openingsuren

, van 01 apr tot 30 jun op ma, za en zo van 14u tot 18u, van 01 jul tot 31 aug alle dagen van 14u tot 18u, en van 01 sep tot 31 okt op ma, za en zo van 14u tot 18u.

Andere periodes enkel op reservatie

Tarieven 2020

Per persoon : Van 3.00 tot 4.00€

Student 3€ - volwassene 4€

Prijs per kind : ddd tot 3.00€

Gratis -12j