vanaf
5.00

Article 27Waalse MuseaGeopark partnerAttractions & Tourisme

Dit museum is gehuisvest in een prachtig herenhuis uit de 18e eeuw en neemt je mee voor een reis in de tijd, van onze Frankische voorvaderen (van Clovis tot Karel de Grote) tot aan de moderne en hedendaagse kunst.
De geschiedenis van Marche-en-Famenne, haar geologie en haar culturele en religieuze erfgoed worden belicht in een zeer mooie setting die zowel groot als klein zal bekoren. Digitale tablets staan voor de bezoeker ter beschikking. Het museum toont opmerkelijke voorwerpen uit de Merovingische en Karolingische tijd. Gotische beelden van de "Meester van Waha", oude wapens, en een maquette van Marche rond 1600 zorgen ervoor dat je de ontwikkeling van één van de eerste Luxemburgse steden beter zult begrijpen. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het traditionele kantwerk.

Een pittoreske omgeving als de Famenne is een kennismaking waardig:Ga terug in de tijd, tot de vroege middeleeuwen dankzij een opmerkelijke collectie objecten (juwelen, glaswerk, parels, wapens,...) afkomstig van de twee Merovingische begraafplaatsen en een Karolingische "vuilnisbelt".Het is onmogelijk om onverschillig te blijven bij de beelden van de "Maître de Waha". De werken van hout waar deze bescheiden beeldenkunstenaar leven in heeft geblazen, nodigen uit tot meditatie en roepen vragen bij ons op.Na het ontdekken van de geschiedenis en de werken van de "Site du Monument" die pelgrims op zoek naar ongelofelijke wonderen aantrok, zul je zonder twijfel geraakt worden door de donkerste periode van de 17e eeuw. De prachtige versterkte stad werd geraakt door de pest. De stad Marche-en-Famenne zou nooit zo bekend zijn geworden zonder de talrijke kantklosters die verfijnde meesterwerken realiseerden. De mooiste van deze ambachtelijke werken zijn te zien naast de 18e en 19e eeuwse meubels van atelier Chignesse. Via een digitale tablet kun je diverse video's bekijken die je bezoek aanvullen en compleet maken.

Detail...

Onthaal fr nl en

voorziening

Vestiaire, Parking, Souvenirswinkel, Parking in de buurt, Wifi

Toegankelijkheid

Aangepaste WC voor personen met beperkte mobiliteit
Toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit

Beperkingen

Toegankelijk voor wandelwagens

Betaalwijze

Cash

Activiteit voor individuele personen

Bezoek aan het FAM- Famenne & Art Museum

Vrij bezoek of met tablet (FR/NL).

Duur van de activiteit :60Min

Diensten

Rondleiding op afspraak
Vrij bezoek
Rondleiding FR
Rondleiding NL
Rondleiding EN
Informatiebord in het Frans
Informatiebord in het Nederlands
Informatiebord in het Engels

Openingsuren

Open op di, woe, do, vr en za van 10u tot 12u en van 13u tot 17u en op zo van 14u tot 17u Gesloten van 01 jan tot 29 feb in het weekend en van 01 tot 31 dec in het weekend.

BEGELEID BEZOEK mogelijk. Aarzel niet om contact op te nemen.
Gesloten in het weekend en op feestdagen van december tem. februari.

Tarieven 2020

Per persoon : 5.00€

Prijs per kind : 3.00€

gratis \ 6j

GRATIS op elke eerste zondag van de maand (
behalve van december tot en met februari)

Agenda van de plaats

Expo: Curieuses & curieux

Tijdelijke tentoonstelling met verrassende objecten. Van mangel tot heksenpijp, deze collectie bevat verschillende activiteitsdomeinen en vertegenwoordigt bijna 2500 jaar menselijke aanwezigheid in de provincie Luxemburg ... Genoeg om jong en oud te vermaken!

De tentoonstelling is te bezichtigen van dinsdag tot zaterdag van 10:00 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 17:00 uur en op zondag van 14:00 tot 17:00 uur.

Openingsuren

Van 01 sep tot 31 okt

Service

Coronamaatreglen : Famenne & Art Museum: Open

Andere voorzorgsmaatregelen en reserveringswijze : :
- bezoekersparcours in één enkele richting
- reservaties per telefoon via het nr +32(0)84/31.70.60 of per mail (fam@marche.be)

- Reservatie per mail
- Reservatie per telefoon
- Betaling met kaart
- hydroalcoholische handgel
- Mondmasker verplicht
- Parcours van het bezoek
- Beperkt aantal personen