vanaf
3.00

Wallonie InsoliteKortingsbonnen

Porcheresse was in de 19e eeuw een dorp van klompenmakers. Het was de 3e grootste producent van de provincie Luxemburg. Jaarlijks werd er 400 m³ hout verwerkt tot klompen. Het museum toont hoe klompen gemaakt werden. Ook vind je er een verzameling klompen uit eigen streek en uit andere streken.
Als gevolg van de crisis in de Ardense ijzerindustrie en de komst van jonge Franse klompenmakers die de legerdienst onder Napoleon ontvluchtten, werd Porcheresse een dorp van klompenmakers. In Luxemburg werd elk jaar 4600 m3 beuk verwerkt tot klompen, waarvan 400m3 alleen al in Porcheresse. Het dorp was de 3e grootste producent van de provincie.
In het museum wordt getoond hoe men hier vroeger klompen maakte, van het stuk hout tot de traditionele dagelijkse klomp of rijker gedecoreerde zondagse klomp. Alle gebruiksvoorwerpen en foto's die het museum bezit zijn giften van oude klompenmakersfamilies.

voorziening

Parking

Activiteit voor individuele personen

Bezoek aan het Klompenmuseum

Duur van de activiteit :60Min

Diensten

Rondleiding op afspraak

Openingsuren

Alle dagen van 10u tot 18u

Tarieven 2020

Per persoon : vanaf 3.00€

Prijs per kind : vanaf 2.00€

Tarieven 2021

Speciaal aanbod

Korting met de Kortingspas 2019-2020

Op vertoon van je kortingspas 2019-2020 geniet je van de volgende kortingen: toegang voor volwassenen aan de prijs van 2€ (in plaats van 3€) en toegang voor kinderen aan de prijs van 1€ (in plaats van 2€).

Om te weten hoe je deze kaart kunt gebruiken en kunt genieten van diverse kortingen bij 60 attracties vanaf de maand april 2019, kijk je op de volgende pagina: "Kortingsactie"

Ontdek het klompenmuseum en de waterpomp

"Les Amis du sabot" geven rondleidingen in het klompenmuseum, in combinatie met een bezoek aan de waterpomp. Te reserveren, ook voor een klein aantal bezoekers. ...

Meer weten