vanaf
10.00

Andere label(s)Kortingsbonnen

De grotten zijn ontdekt in 1958 toen een opening ontstond in een rotswand van de steengroeve van Hotton. Ze worden unaniem beschouwd als de mooiste grotten van België. De grotten van Hotton zijn de enige grotten die in hun totaliteit geklasseerd zijn als "Uitzonderlijk natuurlijk erfgoed van Wallonië", en hebben twee sterren in de Michelingids! Een bezoek zal je nog lang bijblijven...
Als bezoeker daal je af tot 65 meter onder de grond en aan het einde van de tocht stijg je 30 meter te voet en 35 meter met de lift! Indrukwekkend! In totaal neem je... 580 treden tijdens het hele parcours. Maar wees gerust, je hoeft geen topconditie te hebben om deze grot te bezoeken. De tocht is rustig en de sfeer is magisch! Je komt door verschillende zalen waar je kunt genieten van stalagtieten en stalagmieten van verschillende kleuren en vormen. Je komt bij een balkon waar vandaan je uitkijkt over een gigantische galerij van de Belgische Speleo Club: 200 m x 35 m x 10 m! Het is aan te raden om een extra laagje kleding aan te doen wanneer je door deze prachtige grotten gaat struinen. De temperatuur is er altijd 12°C.

voorziening

Busparking, Parking, Souvenirswinkel

Beperkingen

Picknick toegelaten voor voorbijgangers (mits consumptie)
Barbecue verboden
Huisdieren niet toegelaten

Activiteit voor individuele personen

Bezoek aan de Grotten van Hotton

Duur van de activiteit :+- 60Min

Diensten

Rondleiding zonder afspraak
Rondleiding FR
Rondleiding NL
Rondleiding EN
Informatiebord in het Frans
Informatiebord in het Nederlands
Informatiebord in het Engels

Openingsuren

Van 02 jan tot 31 dec

Tarieven 2020

Per persoon : 10.00€

Prijs per kind : 7.00€

Speciaal aanbod

Korting met de Kortingspas 2019-2020

Op vertoon van je kortingspas 2019-2020 geniet je van de volgende kortingen: toegang voor volwassenen aan de prijs van 8,50€ (in plaats van 10€ ) en toegang voor kinderen aan de prijs van 5,50€ (in plaats van 7€)

Om te weten hoe je deze kaart kunt gebruiken en kunt genieten van diverse kortingen bij 60 attracties vanaf de maand april 2019, kijk je op de volgende pagina: "Kortingsactie"