Dit natuurpark is van hoge biologische en geografische waarde. Het bestaat uit de gemeenten van Bastogne, Vaux-sur-Sûre, Fauvillers, Habay, Martelange, Léglise en Neufchâteau en beslaat in totaal niet minder dan ... 80.500 ha !
Het « Maison du Parc » is gelegen in de gemeente Martelange (chemin du moulin, n° 2 om precies te zijn) en is het hele jaar door toegankelijk. Hier krijgt u zin om deze magnifieke groene streek te ontdekken. De 4 tentoonstellingszalen geven u een idee van wat dit uitgestrekte natuurgebied allemaal te bieden heeft aan de hand van infoborden, films, maquettes en klank-en lichtvoorstellingen.

Maar laten we terugkeren naar het park zelf, met zijn prachtige natuurschoon. Wist u dat de vochtige graslanden de meest opmerkelijke natuurlijke rijkdom bezitten van het park? De vallei van de Haute Sûre werd aangewezen als "Ramsar" site, een belangrijke internationale erkenning. Maar laten we vooral niet de moerassen van Louftémont-Vlessart vergeten, een domaniaal natuurreservaat met een uitzonderlijke biodiversiteit waaronder een veenderij, heidevelden, vochtige graslanden,...

Het Woud van Anlier is één van de grootste bosmassieven van België dat vooral bestaat uit veldbies-beukenbos. Het is geklasseerd als "Natura 2000" voor zijn uitzonderlijke ornithologische rijkdom (de ruigpootuil, wespendief,...).

En natuurlijk heeft het Natuurpark ook talrijke adembenemende landschappen te bieden: diepe valleien, open ruimtes, bosrijke zones,... Deze paradijselijke beelden vergeet u nooit meer! U voelt hier zonder twijfel de magie van de Ardennen!

Als kers op de taart zijn er talrijke kleinschalige producenten in het park die u authentieke producten voorschotelen: brood, kaas, vleeswaren, ... Meer dan honderd kwaliteitsproducten komen van deze streek. Ontdek en proef ze zelf!
Een natuurpark is meer dan een natuurreservaat !De rol van een natuurpark is drieledig:1.behoud van het cultureel en bouwkundig erfgoed2.de economische ontwikkeling verzekeren in harmonie met het natuurlijk erfgoed3. toerisme en onderwijs ontwikkelenKortom in een natuurpark staat de mens en de natuur centraal.

Detail...

ParcOtrot

Lus 1: Toer van La Clairière - parcours van 13 km, bezaaid met talrijke uitkijkpunten, laat je de natuurlijke schoonheid van La Clairière ontdekken. Dit is een agrarisch gebied omgeven door bos. ...

Meer weten