Culturele en natuurlijke rijkdom van de vallei en van Belgisch Lotharingen
Ontdek de rijkdommen van het natuurlijke en culturele erfgoed van deze prachtige vallei en van Belgisch Lotharingen. Op pad voor een sensationele reis vol cultuur!
Het bezoekerscentrum is geïntegreerd in het "Centre Européen Robert Schuman" en spreekt 9 thema's aan: geologie, water, landbouw van het verleden en heden, geschiedenis en tradities, habitat, duurzame energie, natuur en de historische en culturele banden met het Groothertogdom Luxemburg. Het centrum nodigt uit om de opmerkelijke plaatsen te ontdekken en bezoeken, zoals de steengroeve van Tattert, het dorp Nobressart en andere karakteristieke plaatsen. Ook leuk voor kinderen!

"Voyage au coeur de l'Attert" organiseert tevens cycli van 5 natuuractiviteiten voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Deze activiteiten vinden plaats op woensdagmiddag van 14u. tot 16.30u. De kinderen ontdekken op deze manier de rijkdommen van het natuurpark van de vallei van Attert. Gecombineerde bezoeken zijn mogelijk met de groeve van Tattert of het dorp Nobressart, "Één van de Mooiste Dorpen van Wallonië".

Detail...

voorziening

Parking

Toegankelijkheid

Toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit

Activiteit voor individuele personen

Bezoek aan het bezoekerscentrum "Voyage au coeur de l'Attert"

Duur van de activiteit :1hMin

Diensten

Vrij bezoek
Audiogids FR
Audiogids NL
Audiogids andere taal : Luxembourgeois
Informatiebord in het Frans
Informatiebord in het Nederlands
Informatiebord in andere talen : Luxembourgeois

Openingsuren

Gecombineerd bezoek "Voyage au coeur de l'Attert" en Nobressart (een van de mooiste dorpen van Wallonië)

Een reis naar het hart van de Attert is een reis door heerlijke landschappen. Maak het bezoek compleet met een wandeling in een van de mooiste dorpen van Wallonië, ...

Meer weten

Gecombineerd bezoek aan het hart van de Attert met de steengroeve van Tattert

Een reis naar het hart van de Attert is een reis door heerlijke landschappen, enigst nadeel is dat u van de steengroeve van Tattert maar een kleine blik opvangt. ...

Meer weten