vanaf
5.00

Andere label(s)Article 27Ardenne AttractionsAttractions & TourismeGeopark partner

Een immense wilde natuur die een van de mooiste grotten van Europa verbergt.
Dompel jezelf onder in het hart van de natuur, ontdek de mysteries van de onderwereld: de grotten van Han, het dierenpark, PrehistoHan.

De Grotten van Han (drie sterren in de groene Michelingids) zijn het resultaat van de ontmoeting tussen de Lesse, die de grot horizontaal uitgesleten heeft, en het regenwater dat in de bodem infiltreerde. Vanaf het dorpscentrum van Han-sur-Lesse voert een pittoreske tram je tot de ingang van de grot. Vervolgens leiden meertalige gidsen je door indrukwekkende zalen en langs de prachtige concreties. Het traject is ongeveer 2 km lang. Nieuw licht- en klankspektakel "Origin" in het hart van de grot !

Wildpark

Een speciaal uitgeruste safaricar brengt je op ontdekking van een reservaat van ongeveer 250 ha met wilde dieren die vroeger onze Ardense wouden bevolkten. Je kunt het wildpark ook te voet ontdekken via een wandelparcours zodat je de dieren van heel dichtbij kunt bewonderen. Zo kom je oog in oog te staan met allerlei wilde dieren die vroeger – maar ook soms nu nog - de Ardense bossenen Europese contreien bevolken. Het wildpark herbergt trouwens de Europese Big 5 : de 5 meest emblematische diersoorten van ons continent : de grijze wolf, de lynx, de beer, de Europese bison en de veelvraat.

Welke dieren? Herten, damherten, everzwijnen, maar ook bruine beren, oerossen, bizons, lynx, tarpans, steenbokken, de ezel van Poitou….om maar enkele voorbeelden te noemen. Zeker genoeg om zowel jong als oud te verrukken!

Het Wildpark verwelkomt ook een aantal nieuwe diersoorten zoals bijv. gieren die door stropers verwond zijn en niet meer in de vrije natuur kunnen worden teruggeplaatst, marmotten en verschillende uilensoorten.

Nieuw: Ontdek nu de bladerdakbrug in het wildpark: een fantastisch circuit in de bomen!
Een 5 meter hoge hangbrug van 200 meter lang werd onlangs geïnstalleerd. De bladerdakbrug loopt doorheen de kruin van de bomen, en vanop de brug geniet je ook nog een adembenemend uitzicht op de oude Lessevallei.Prehistohan

Nieuwe tentoonstelling: 50 jaar opgravingen in het water van de Lesse.

PrehistoHan belicht de archeologische opgravingen onder water die verricht werden in de bedding van de Lesse, ter hoogte van de uitgang van de Grotten van Han. Een boeiend avontuur dat meer dan 50 jaar geleden begon, toen de duikers sporen van een ver verleden uit het water haalden.

De Grot is al meer dan 4.000 jaar door mensen bezocht en leverde ons een aanzienlijke hoeveelheid archeologische voorwerpen, gaande van het late Neolithicum tot de moderne tijden. Het leeuwendeel van de gevonden voorwerpen stamt uit de late bronstijd.

Door het indrukwekkende aantal archeologische objecten wordt Han als één van de belangrijkste West-Europese vindplaatsen voor deze periode beschouwd.
Films, een maquette en foto’s nemen u mee aan de zijde van de duikers in het troebele water van de rivier, voor de ontdekking van een van de meest fabelachtige archeologische schatten van België. Een avontuur dat 50 jaar geleden is begonnen!

Kom deze uitzonderlijke voorwerpen ontdekken die op een aantrekkelijke, interactieve en ludieke wijze zijn tentoongesteld.

Gepassioneerd door natuurwetenschappen of gewoon leergierig? De tentoonstelling omvat ook een gedeelte dat gewijd is aan natuurwetenschappen: geologie, vorming van de grotten, de kalkafzettingen en de grotfauna.

Dankzij een grote maquette van het grotmassief, een voorstelling van de verschillende netwerken in de grot en een animatie over de grillen van de Lesse, kun je je een beter beeld vormen van de geologische kenmerken die het dorp zo bijzonder maken.

Ten slotte neem je in het gezelschap van Laura Craft deel aan de archeologische opgravingen, alsof je er echt bij was. In de interactieve bioscoopzaal zet je je 3D-bril op, neem je de joystick vast en ga je op ontdekking in de geheime galerijen van de Grotten van Han.

De allerkleinsten kunnen het avontuur voortzetten in onze grote nieuwe speeltuin. Het speelplein is gratis en gedeeltelijk toegankelijk voor kinderen met verminderde mobiliteit.
Je treft er ook een cafetaria (met een terras) waar je kunt genieten van lekker eten (wafels, pannenkoeken, snelle hapjes...) voor een scherpe prijs - met een pittig streekbiertje? - terwijl je een oogje in het zeil houdt!

Onthaal fr nl en de

voorziening

Busparking, Parking, Speeltuin, Bar, Restaurant, Wifi, Souvenirswinkel, Cafetaria

Toegankelijkheid

Restaurant toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
Aangepaste WC voor personen met beperkte mobiliteit
Toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit

Betaalwijze

Visa
Bancontact
MasterCard
Maestro

Activiteit voor individuele personen

Bezoek aan de PrehistoHan

Duizenden jaren geschiedenis in één tentoonstelling

50 jaar opgravingen, 9000 jaar Geschiedenis: een spannende tentoonstelling neemt je door de millennia mee.
Waan je een ontdekkingsreiziger diep onder de aarde. Speur de eerste mensen die ooit in de Grot leefden op. Beleef onvergetelijke momenten in PrehistoHan!
Hier bekijk je het deskundige werk – van de afgelopen 60 jaar – van archeologen op foto’s, video’s en in maquettes. Maar je leert ook bij over de geschiedenis van de Grot van Han als toeristische attractie dankzij de vitrines gewijd aan de tweehonderdste verjaardag van de eerste tocht in de Grotten.

Ook zie je hoe de eerste verkenningen verliepen van het meer dan 14 km lange ondergrondse grottenstelsel van Han-sur-Lesse. Een wereld op zich. Een wirwar van galerijen en zalen, tientallen meters onder de grond.

Gratis toegang tot het PrehistoHan museum op vertoon van je Grot of PassHan ticket! Tarieven aan de kassa:Duur van de activiteit :0:45Min

Diensten

Vrij bezoek

Openingsuren

Tarieven 2021

Per persoon : vanaf 5.00€

Per persoon : vanaf 5.00€

Prijs per kind : vanaf 3.00€

Prijs per kind : vanaf 3.00€

Verplichte reservering:https://tickets.grotte-de-han.be/nl/classic

PassHan
Grot Ontdekking + Wildpark + PrehistoHan en Han 1900 musea
Volw. (>12 jaar) :33 €
Kind (4-11 jaar) :24 €

Grot van Han
Grot Doortocht + PrehistoHan museum
Volw. (>12 jaar) :25 €
Kind (4-11 jaar) :18 €

Wildpark (te voet of met de Safari-car) + museum Han 1900
Volw. (>12 jaar) :23 €
Kind (4-11 jaar) :17 €

Abonnement 12 maanden* (Onbeperkt toegang tot het Domein + talrijke kortingen)
Volw. (>12 jaar) :55 €
Kind (4-11 jaar) :41 €

Parcours spéléo: 16,00€ > 22,00€

*Voordelen abonnees: Meer info op: www.grotte-de-han.be/nl/abonnement

Activiteit voor individuele personen

Bezoek aan de Grotten van Han

In het hart van de aarde...

In het hart van het eerste UNESCO Global Geopark van België biedt de Grot van Han je de kans om naar het midden van onze aarde te reizen. En er onvergetelijke schatten van de natuur te ontdekken… Een unieke belevenis, die al meer dan 23 miljoen bezoekers aantrok!

Niet voor niets werd de uitzonderlijke schoonheid van de Grot, met haar indrukwekkende druipstenen en grootse zalen, al meermaals beloond. Met 3 sterren in de Groene reisgids van Michelin bijvoorbeeld. En met de titel ‘Meest favoriete Toeristische Erfgoed van Wallonië’. Dankzij de nieuwe ledverlichting toont de Grot zich bovendien in vol ornaat, mét respect voor het milieu.

Origin, 's werelds meest indrukwekkende ondergrondse spektakel
Een ongeziene reis doorheen de tijd. Een licht- en klankspektakel dat de Grot tot leven brengt. En dat op een diepte van 110 meter... Dit wil je niet missen!

Twee verschillende bezoeken:

Doortocht
Rij met een honderdjarige tram tot aan de historische ingang van de Grot, in het midden van het Wildpark. Doorkruis de Grot en volg de rivier tot aan haar uitmonding. Klank- en lichtshow Origin inbegrepen.

Ontdekking
Ontdek de mooiste zalen en galerijen van de Grot. Klank- en lichtshow Origin inbegrepen. Inbegrepen in de PassHan

Duur van de activiteit :1:30 environMin

Diensten

Rondleiding zonder afspraak
Rondleiding FR
Rondleiding NL
Rondleiding EN
Rondleiding DE

Openingsuren

Tarieven 2021

Verplichte reservering:https://tickets.grotte-de-han.be/nl/classic

PassHan
Grot Ontdekking + Wildpark + PrehistoHan en Han 1900 musea
Volw. (>12 jaar) :33 €
Kind (4-11 jaar) :24 €

Grot van Han
Grot Doortocht + PrehistoHan museum
Volw. (>12 jaar) :25 €
Kind (4-11 jaar) :18 €

Wildpark (te voet of met de Safari-car) + museum Han 1900
Volw. (>12 jaar) :23 €
Kind (4-11 jaar) :17 €

Abonnement 12 maanden* (Onbeperkt toegang tot het Domein + talrijke kortingen)
Volw. (>12 jaar) :55 €
Kind (4-11 jaar) :41 €

Parcours spéléo: 16,00€ > 22,00€

*Voordelen abonnees: Meer info op: www.grotte-de-han.be/nl/abonnement

Activiteit voor individuele personen

Bezoek aan het Wildpark

Het bezoek in safaricar, voor een comfortabel bezoek.
De safaricar, een groot open voertuig, vertrekt vanuit het dorpscentrum voor een reis door het Wildpark. Bij de terugreis zet het voertuig u af aan het speelplein, of waar u opstapte, tegenover het onthaal, zodat u uw ontdekkingstocht door het Domein kunt voortzetten.

De ontdekking te voet, langs het gloednieuwe natuurparcours.
Dit 5,5km lange bospad is perfect om op uw eigen tempo het Wildpark. Een onvergetelijke ervaring daar u op een heel andere manier in contact komt met de dieren! Tijdens de wandeling bent u dicht bij de natuur en de dieren. U geniet ook van verschillende panorama’s en observatiepunten. De route vertrekt vanaf de behuizing van de rendieren en gaat zo langs alle Europese dieren van het reservaat.

Opmerking: honden zijn niet toegelaten daar ze de wilde dieren op de vlucht jagen. Wanneer er veel bezoekers zijn raden wij u aan kinderwagentjes aan onze medewerkers van het bagagedepot toe te vertrouwen.

Duur van de activiteit :1:30 - 3:00Min

Diensten

Vrij bezoek
Rondleiding FR
Rondleiding NL
Informatiebord in het Frans
Informatiebord in het Nederlands
Informatiebord in het Engels
Informatiebord in het Duits

Openingsuren

Tarieven 2021

Per persoon : vanaf 22.00€

Prijs per kind : vanaf 16.00€

Agenda van de plaats

Wijnproeverij in de Grot by Eric Boschman

Ondergronds genieten van heerlijke wijn. Zin in een delicieuze belevenis in België? Sommelier Eric Boschman nodigt je uit in het hartje van de Grotten van Han. Tijdens een degustatie van wijn en sterke drank uit de streek test je je smaakpapillen én krijg je tal van verrassingen. Een ontspannende en leuke activiteit onder leiding van onze speciale gids voor de dag! Heb jij een goede smaak- en geurzin? Je ontdekt het hier!

Enkel in het Frans! Om 14:00, 16:00 en 18:00. Duur: 2u. Prijs: 70 €/volw. Reservering verplicht. Het is verplicht om een mondmasker te dragen in de Grot (vanaf 12 jaar). Kleed je warm aan!

Openingsuren

Op 23 okt

Beperkingen

Huisdieren niet toegelaten

Agenda van de plaats

Bezoek Han-chanté - De Grot Zingt

Verken de zalen en galerijen van de Grot en laat je meeslepen door de betoverende stemmen van getalenteerde zangeressen, waaronder Marie-Catherine Baclin, mezzosopraan.

Uitleg tijdens het bezoek enkel in het Frans! Om 18:00. Duur: 2u. Prijs: 27 €/volw. - 20 €/kind. (6-11 jaar) - Gold pass: -50%. Reserveren verplicht! Het is verplicht om een mondmasker te dragen in de Grot (vanaf 12 jaar). Kleed je warm aan!

Openingsuren

Op 06 nov

Beperkingen

Huisdieren niet toegelaten, Minimum leeftijd :6 ans

Agenda van de plaats

Hanlloween avondshows

Beleef een huiveringwekkende avond op het Domein van de Grotten van Han. Op deze Halloweenavonden zijn heksen, vampieren en weerwolven op de afspraak tijdens een wandeling in het duistere woud, waar de krachten van het kwaad toeslaan... Zul je deze bloeddorstige demonen durven trotseren? Dit zowel verrassend als schrikwekkend wandelparcours-spektakel van 2 km door het Wildpark is de perfecte gelegenheid om een onvergetelijke avond door te brengen met familie of vrienden!

Enkel in het Frans! Vertrek om 17:30, 18:10, 18:50, 19:30 en 20:10. Duur: 2u. Prijs: 27 €/volw. - 21 €/kind. - Gold pass: -15%. Reservering verplicht. Het is verplicht om een mondmasker te dragen in de voertuigen en tijdens de wandeling (vanaf 12 jaar). Kleed je warm aan en voorzie wandelschoenen. Aarzel niet je te verkleden!

Openingsuren

Van 30 okt tot 02 nov

Beperkingen

Huisdieren niet toegelaten, Minimum leeftijd :6 ans

Agenda van de plaats

Grot Doortocht

Een reis in het hart van de aarde... Met de honderdjarige tram reis je naar de historische ingang van de Grot, in het hart van het Wildpark. Hier daal je samen met je gids af in de Grot om de magnifieke zalen en andere geologische wonderen te bekijken, maar ook de meest intieme zalen en galerijen. Je doorkruist de volledige heuvel met als apotheose: de spectaculaire licht- en geluidshow Origin!

In Het Nederlands! Om 15:00. Duur: 2u. Prijs: 25 €/volw. - 18 €/kind (4-11 jaar) - 50% gold pass. Reservering verplicht. Kleed je warm aan (9°c) en voorzie wandelschoenen (510 trappen)! Het dragen van een mondmasker is verplicht in de Grot en in de voertuigen (vanaf 12 jaar). Het is sterk aanbevolen om een mondmasker te dragen op andere drukke plaatsen en kan, afhankelijk van de omstandigheden, ook worden opgelegd.

Openingsuren

Van 23 tot 24 okt en van 30 tot 31 okt.

Beperkingen

Huisdieren toegelaten

Service

Coronamaatregelen Domein van de Grotten van Han (Wildpark + Grot van Han) : Gesloten tot 18/12

Andere voorzorgsmaatregelen en reserveringswijze:
- Online reserveren : https://tickets.grotte-de-han.be/nl/classic
- De inkomhal, de loketten en de vertrekken voor bezoekers zijn verplaatst. Op die manier hebben we voldoende ruimte om social distancing toe te passen in de wachtrijen.
- Het Domein werd volledig aangepast zo dat social distancing perfect kan.
- We desinfecteren alle oppervlaktes de plekken en waar bezoekers komen met regelmaat.
- Het dragen van een mondmasker is verplicht (vanaf 12 jaar) in de voertuigen (Safari-car en tram) en sterk aangeraden in de Grot en op drukke plekken.

- Onlne reservatie
- hydroalcoholische handgel
- Mondmasker verplicht
- Specfieke openingsuren