Zoekt u kalmte, rust, ontspanning, weg van het drukke dagelijkse leven? Bezoek dan eens het domein van Mirwart, gelegen in een authentieke natuur waar je heerlijk kunt wandelen. Het 1.350 ha grote domein verbergt talrijke kleine schatten: de bossen zijn prachtig met een mengeling van loof- (beuk en eik) en naaldbomen (douglas, gewone spar en lork), en water neemt er ook een belangrijke plaats in, met het charmante riviertje de Lhomme, diverse vennetjes, en een kwekerij van kwaliteitsvolle fario forellen.
Dankzij 4 mooie wandelingen kunt u hier de authentieke natuur ontdekken, en de sporen van het rijke verleden, zoals een ijskelder, oude bruggen, of een hoogoven uit de 16e eeuw.

Wie Mirwart zegt, denkt meteen ook aan de viskwekerij. Hier wordt de "fario" of beekforel gekweekt die nadien uitgezet wordt in de Ardense rivieren. Het water van de vijvers van de piscicultuur komt van het riviertje "le Marsault" dat u tijdens een wandeling kunt ontdekken. Voor jongeren van 10-15 jaar worden hengelstages (vissen) georganiseerd. Begeleide bezoeken van de site zijn mogelijk voor groepen, maar alleen na reservering vooraf. Als u wilt wordt er gewerkt op thema, en maakt u zo een prachtige wandeling met uitleg over bijvoorbeeld water, het bos, dieren sporen of de geschiedenis van het domein.
Het domein van Mirwart is zonder twijfel een aanrader!

voorziening

BBQ, Parking

Toegankelijkheid

Aangepaste WC voor personen met beperkte mobiliteit

Beperkingen

Toegankelijk voor wandelwagens
Huisdieren toegelaten

Activiteit voor individuele personen

Didactisch parcours in Mirwart

Dit didactische parcours FR/NL is gelegen in het provinciaal Domein van Mirwart op de wandeling van de beek van Marsoult die de meren van de provinciale kwekerij voedt.

U ontdekt de kwekerij, de visroofdieren, de biodiversiteit, de bomen, etc.!

De duur van deze route is ongeveer 1.30u.

Duur van de activiteit :90Min - Te voet

Diensten

Informatiebord in het Frans
Informatiebord in het Nederlands

Activiteit voor individuele personen

Didactische bijenkorf van Marsoult (Mirwart)

De didactische bijenkorf van het provinciaal Domein van Mirwart laat de bezoeker, in alle veiligheid, kennis maken met het leven van de bij. Het observatielokaal is het hele jaar door geopend.

- Vrije toegang

Voorzieningen

BBQ, Parking in de buurt

Activiteit voor individuele personen

Wandelingen in Mirwart

Vanaf de viskwekerij van Mirwart zijn 4 wandeltochten uitgezet. Zo kunt u heerlijk struinen door het provinciaal Domein en de overblijfselen ontdekken van een opmerkelijk historische erfgoed (oude bruggen, meren, ijskelder,...).

Welke wandelingen zijn er?
Promenade du Parc: 4,200 km
Promenade du Marsoult: 5 km
Promenade de la Glacière: 5 km
Promenade du Vieux Moulin: 12 km

Er bestaat een didactisch boekje "Balades à Mirwart" met uitleg bij de wandelingen, verkrijgbaar voor 3,00 €.
Deze gids bevat een historische introductie (de hoogte- en dieptepunten van het kasteel, het leven in vroegere tijden, de industriële activiteiten, de eerste viskwekerij), het functioneren van de viskwekerij, de routes met commentaar bij de bijzonderheden.

- Wandelroutes