Accueil ChampêtreAttractions & Tourisme

De wereld van paddenstoelen, wilt u daar meer over weten? Kom dan naar Champimont, het unieke educatiecentrum over paddenstoelen van Wallonië, gelegen in een landelijke omgeving, niet ver van Bastogne.
Deze vroegere boerderij werd in 2004 omgebouwd tot een informatiecentrum over paddenstoelen "Champimont". Meer dan 100 maquettes van paddenstoelen worden gepresenteerd in een nagemaakt natuurlijk kader. Het hele jaar door kunt u het universum van de paddenstoelen komen ontdekken op een ludieke en didactische manier. De rode draad van het bezoek "Vragen voor een… champi(gn)on" zal u verleiden met de vele vragen en verbazingwekkende antwoorden! Meerdere video’s leren u over o.a. de artisanale kweek van oesterzwammen.

Na dit ontspannen moment met familie of vrienden kunt u terecht in "l'Enclos des Frênes" voor een hapje en een drankje om te genieten van seizoensproducten uit eigen streek.

Andere activiteiten zijn mogelijk op aanvraag: begeleide wandelingen, bezoek aan het windmolenpark van Sainte-Ode of een bezoek aan de nabijgelegen beversite.

Onthaal fr nl

voorziening

Souvenirswinkel, Speeltuin, Parking, Busparking, Restaurant, Cafetaria

Diensten

Vrij bezoek, Audiogids NL, Audiogids FR

Toegankelijkheid

Aangepaste WC voor personen met beperkte mobiliteit
Toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
Restaurant toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit

Beperkingen

Barbecue verboden
Huisdieren niet toegelaten
Toegankelijk voor wandelwagens

Betaalwijze

Cash
Factuur

Activiteit voor individuele personen

Bezoek aan Champimont en "L'Enclos des Frênes"

De rode draad van het bezoek is de vraag of de paddenstoelen nog geheimen voor u gaan hebben. Veel vragen en antwoorden zullen uw verbazing opwekken.
Verschillende films en video's laten u kennis maken met de ambachtelijke cultuur, het leven van de verschillende paddenstoelen en de oesterzwammen.

Na dit aangename en ontspannende bezoek onder vrienden of familie kunt u naar de "Ferme Gourmande" gaan om te genieten van lokale gerechten, bereid met ingrediënten van het seizoen.

Andere activiteiten worden georganiseerd op aanvraag; vergezelde wandelingen in de natuur en zijn geschiedenis, rondleidingen door het windmolenpark van Sainte-Ode of het bezoeken van de nabijgelegen beversites.

Diensten

Rondleiding op afspraak
Vrij bezoek
Audiogids FR
Audiogids NL
Rondleiding FR
Rondleiding NL
Informatiebord in het Frans
Informatiebord in het Nederlands

Openingsuren

Open alle dagen van 10u tot 17u Gesloten op 25 dec en op 01 jan.