Classificatie

De Saint-Pierre kerk draagt nog merktekens van de verschillende periodes. Het eerste altaar (dat schuilgaat onder het huidige altaar), de opvallende doopvonten in kalksteen van de Moezel en de massieve toren behoren tot de Romaanse kunst.
De Saint-Pierre kerk draagt nog merktekens van de verschillende periodes. Het eerste altaar (dat schuilgaat onder het huidige altaar), de opvallende doopvonten in kalksteen van de Moezel en de massieve toren behoren tot de Romaanse kunst. De overige delen van het gebouw zijn verbonden met de flamboyante gotiek. Vooral het fraaie polychrome gewelf van de Saint-Pierre kerk is opmerkelijk. De schilderingen die aan een kunstenaar uit de streek worden toegeschreven, dateren uit 1536.

De kerk werd herhaaldelijk gerestaureerd, en meer bepaald na de oorlog van 1940-45. Tot slot willen we nog uw aandacht vestigen op de bijzonder mooie lichtkroon (16de eeuw) van dit bouwwerk en op een opmerkelijke preekstoel, die heel kunstig met de beitel werd bewerkt. Voor dit meesterwerk tekende Jean-Georges SCHOLTUS, een zoon van Bastogne, en de grootste Luxemburgse houtsnijder van de 18de eeuw.
(Bron : : Maison du Tourisme du Pays de Bastogne).

voorziening

Parking in de buurt