Bastogne, de stad van de laatste mijlpaal van de "Voie de la Liberté", een plaats in de Ardennen die je niet mag missen. "Nuts City", of ook wel "Paris en Ardenne" genoemd, is zowel gekend om zijn commerciële centrum dat ook op zondag geopend is, als om de grote finale van het Ardennenoffensief dat er plaatsvond.

Meerdere uitzonderlijke musea, waaronder het Bastogne War Museum dat in 2014 is vergroot, en monumenten, te beginnen bij het beroemde Mardasson in de vorm van een kruis, herinneren aan de tragische episode uit de geschiedenis. Bastogne bevat meer dan 300 winkels die op zondag geopend zijn en is als hoofdstad van het arrondissement een belangrijk commercieel centrum.

Rond de stad en in de omliggende dorpen vindt men verscheidene monumenten, zoals die van McAuliffe, Patton, Glessener en Cady. Een gedenkzuil duidt de plaats aan waar de eerste tank van de Bayerleingroep ontploftte.
Het kleine fort "Boggess", symboliseert de plaats waar de troepen van Patton de verbinding maakten met de 101ste Airborne, en is zeker ook een bezoek waard. Aan iedere ingang van de stad kunt u een tankkoepel zien.

Langs de weg naar Houffalize bevindt zich het Duitse militaire kerkhof van Noville-Recogne. Een Indiaans monument werd hier opgericht ter ere van de Indiaanse soldaten die hier sneuvelden tijdens de winter 44-45.

In Rachamps (Noville) is de kerk Saint-Lambert geklasseerd vanwege haar Romaanse toren, en het meubilair uit de 18e eeuw, gemaakt door de beeldhouwer Jean-Georges Scholtus van Bastogne.

Bastogne is ook gekend vanwege de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik, jaarlijks in april, en vanwege een andere verrukkelijke manifestatie " Le circuit des Ardennes", voorbehouden aan oldtimers " auto's en moto's" in juli.