Het kleine Ardense dorpje Botassart ligt in een ongerepte natuur. Het heeft zijn landelijk en authentiek karakter goed behouden rond de kasteelhoeve en kapel uit de XVIIIde eeuw.. Het is vooral bekend dankzij het geklasseerd uitzicht over het legendarische "Graf van de Reus". De streek heeft een rijke geschiedenis met veel legendes. In de schaduw van het kasteel van Bouillon, ontdekt u hier de ruïnes van "château Liresse" en "château-le-duc".
Langs de 80 km aangeduide wandelwegen ontdekt u o.m. de cisterciënzer abdij van Cordemois, de "Moulin du Rivage", de "Moulin de l’Epine", een oude broodoven uit de XVde eeuw, een kerk uit de XVIIde eeuw, een arboretum en een tuin met wilde planten, "la roche de l'ermite", "Rocher des Gattes", Gué de Gernonwez" of Loguet, een oude doorgang van germaanse invallen.
Te bezoeken : de openluchtmusea van de wasvrouw, van oude werktuigen en van het Ardense volksgeloof en het boswachterspad (vrije toegang).

Botassart,is een klein typisch Ardens dorp met een prachtige natuur, vooral bekend dankzij het legendarische "Graf van de Reus",een geklasseerd natuurlandschap. Een must in alle seizoenen !