Mooiste Dorpen van Wallonië

Het typisch Gaumse dorp Chassepierre is een ware haven van rust. Met haar 200 inwoners en ligging aan de oevers van de Semois, vindt u nog de perfecte plek om te herbronnen. De prachtige omgeving biedt talrijke wandelingen door het mooie landschap van het zonnige zuiden.
De gebouwen van Chassepierre zijn in het gele gesteente van de Gaume. Waaronder de kerk Saint-Martin uit 1702. Chassepierre transformeert in het 3e weekend van augustus van een rustig dorp tot een immens festivalterrein tijdens het jaarlijkse Internationale Straatkunst Festival. Dit festijn is zeker de moeite om eens te bezoeken. Het trekt dan ook rond de 25.000 bezoekers per jaar.

Agenda van de plaats

Internationaal straatkunstenfestival

Met zijn 47ste editie is het Festival van Chassepierre het oudste straatkunstenfestival van Europa. Chassepierre, een typisch dorpje in de Gaume met 200 zielen, verwelkomt ieder jaar een 50-tal artiesten uit heel de wereld. Het zijn allemaal topartiesten die elk uitblinken in de meest uiteenlopende straatkunsten: theater, dans, circus, muziek, poppenspel, freakshow, acrobatie, plastische kunst ..
Een niet te missen afspraak voor liefhebbers - jong en oud - van straattheater.

Openingsuren

Van 22 tot 23 aug