Pistolet en Verlaine
Het charmante en typisch Ardens dorpje aan de Semois, Corbion, heeft twee bekende personages gekend: Sébastien de Corbion, of Sébastien "Pistolet", uitvinder van dit vuurwapen, en de poëet Paul Verlaine die, in 1885 een zwak voor dit dorpje kreeg en besloot te gaan wonen.

Vandaag de dag zouden deze personages waarschijnlijk in het Hotel des Ardennes of Le Relais verblijven... De overblijfselen van het "Maison des Couleuvres" zijn zichtbaar op de plaats genaamd "Le Bojaban" dicht bij het beekje "Joly" dat de grens tussen België en Frankrijk bepaalt. De dichter Paul Verlaine verbleef rond 1885 in dit huis. Corbion is ook de geboorteplaats van Sébastien van Corbion (1520).

Corbion-sur-Semois ligt op de hoogtes, op 7 km van Bouillon, en is omgeven door bossen. De meest mooie bewegwijzerde wandelingen (ongeveer 70 km) nemen u mee daar magnifieke uitzichtpunten, zoals de beroemde "Rocher du Pendu", de "Moulin de l'Epine", de "Pic du Diable", "l'Ecaillère", of "Clernot et Augustins". Talrijke rustbanken onderweg nodigen uit om een moment te genieten van de stilte en om het gekleurde glooiende landschap eens goed in u op te nemen, de moeite waard in elk seizoen.

Corbion huisvest een tabaksmuseum/ -werkplaats en meerdere uitzonderlijke uitzichtpunten, waaronder "la chaire à prêcher".