Het kleinste stadje ter wereld
Durbuy ligt in een oase van groen, ingebed in de vallei van de kronkelende Ourthe, en staat bekend als het "kleinste stadje ter wereld". Durbuy heeft in elk seizoen zijn charmes en er is altijd wat te doen. De nauwe stenen wandelstraatjes, de oude huizen uit de 17e en 18e eeuw, en niet te vergeten de gastronomie zijn absoluut de moeite van een bezoek waard.
De Waalse schrijver Arsène Soreil spreekt over Durbuy in termen als: "Wandelstad met minuscule straatjes die tussen de oude en geslepen huizen kronkelen, tussen de muren van woonerven, bedekt met geurend grijs-groen mos.
Ingebed tussen de Ourthe en het anticlinaal van de "rots de la Falize", nodigen de kleine voetgangersstraatjes uit om te kuieren en de oude 17e en 18e eeuwse huizen te ontdekken, zoals de "Halle aux blés" (Spaans huis), het Klooster van de "Récollets" en de "Récollectines" , de kerk met haar doopvont en preekstoel van Verdi, en de kapel Del Chera.
Dit "kleinste stadje ter wereld" is vermaard om zijn gastronomisch aanbod van kwaliteit. Talrijke restaurants bieden de meest tongstrelende gerechten, veelal met lokale seizoensproducten bereid. Enkele artisanale producten zijn te proeven bij de producent: het bier Markloff, de kazen van de geitenboerderij van Ozo, de confituren van Saint-Amour, de taarten van Grandhan…
Het is goed leven in Durbuy, in elk seizoen. Een paradijs voor de actieve mens, met de talrijke wandelroutes, MTB-routes, mini-golf, kajak en nog vele andere avonturensporten.
Andere attracties, zoals het Topiary park en het nieuwe minigolf terrein, maken van uw bezoek aan Durbuy gegarandeerd een succes.

voorziening

Parking, Busparking

Agenda van de plaats

Durbuy, een parel in het groen

De wandeling vertrekt in het centrum van Durbuy. In de smalle straatjes met authentieke charme, ontdek je de geschiedenis van het kleinste stadje ter wereld. Gebouwd rond het kasteel uit de elfde eeuw, is Durbuy erin geslaagd zijn middeleeuwse karakter te behouden terwijl het zijn toeristische aantrekkingskracht ontwikkelde.
Na de lunch in een kleine lokale brouwerij (niet inbegrepen in de prijs en picknick niet toegestaan ​​in de brouwerij), gaan we op weg naar Wéris. Dit kleine dorp, gelegen op enkele kilometers van Durbuy, staat bekend om zijn megalithische sites. Tijdens de wandeling ontdekken we verschillende dolmens en menhirs, evenals uitlijningen van megalithische stenen uit het 3e millennium voor Christus. Ontdek de rol en betekenis van deze rotsen in puddingsteen, evenals de legendes die daaraan worden geassocieerd. Bewonder ook de prachtige panorama's die zich hier aanbieden op de grens van de Ardennen en de Famenne.

10:00-17: 00. Deelname: 11 € / volw. - € 5 / kind (12-18 jaar) - Gratis voor kinderen onder de 12 jaar. Gemakkelijke wandeling van 6 km, begeleid door Dominique Ludwig, natuurgids met een passie voor zoogdieren. Inschrijven vereist (groep van 5 tot 15 pers.) Voorzie aangepaste kleding, wandelschoenen, verrekijker, snacks en drank.

Openingsuren

Op 04 dec