Gouvy is een aangename toeristische bestemming met talrijke ontspanningsmogelijkheden : bewegwijzerde wandelingen en langlaufpistes met verhuur van materiaal in de winter, een natuurpark (Parc narturel des deux Ourthes). Gouvy is centraal gelegen op ±15 km van de toeristische stadjes Vielsalm, Houffalize en Saint-Vith en het Groothertogdom Luxemburg ligt op een boogscheut. Het is gemakkelijk te bereiken met trein en bus.

Degemeente bezit enkele architecturale en culturele bezienswaardigheden zoals de kerken van Beho (barokmeubilair van Scholtus), Cherain, Bovigny en Wathermal maar ook typische Ardense leistenen boerderijen in Sterpigny, Rettigny, Montleban en Ourthe waar de rivier ontspringt. Gouvy is ook bekend voor het jazzfestival dat elk jaar plaatsvindt in de Ferme de Madelonne in Sterpigny (M. Lentz : +32(0)80/51.77.69 - Website : www.gouvy.be/jazz&blues).

Geschiedenis van Gouvy :
Het dorp is verdeeld in twee: Gouvy-Station, het handelscentrum, en het oudste deel Gouvy -Dorp.

Gouvy-Station is een"paddenstoel"-dorp dat zijn bestaan dankt aan de ontwikkeling van de spoorwegen in het begin van de 20ste eeuw.. Het is het administatief en commercieel centrum van Gouvy.

Gouvy-Dorp ligt op ongeveer 1 km van het station langs de Mayon. Het onderscheidt zich door het typisch Ardens karakter van de gebouwen waarvan de mooisten zonder enige twijfel de Ferme Entringer en de Ferme Burnotte zijn.