Dit grote dorp strekt zich uit over 796 ha en telt ook het gehucht Jemeppe dat door de Hedrée, een bijriviertje van de Wamme, gescheiden wordt van Hargimont. De vallei van de Wamme, stroomopwaarts van Jemeppe, is gescheiden van de vallei van de Hédrée door een groot, steil voorgebergte.
De loopbrug Hargipont over de Wamme verbindt de gemeenten Marche en Nassogne met elkaar en is de moeite waard. Bovendien is deze plaats uitgerust met een overdekte picknickzone.
De naam Hargimont zou voortkomen van de woorden mont en ars wat betekent 'heuvel ontgonnen door het vuur' en Jemeppe van ganapia wat betekent 'moeras'.

Het dorp bevindt zich gedeeltelijk op de plaats van een vroegere Gallo-Romeinse villa, op de zogenaamde plaats Prince-Loup (achter het kerkhof). Deze villa was een belangrijk landbouwbedrijf dat over een aquaduct beschikte, maar ook over een paardenfokkerij, een park met schapen en een varkensstal. Tijdens de Romeinse tijd waren er een ambachtelijke vollerij, een dakpannenbakkerij en een smederij in het dorp.