Europese hoofdstad van de Jacht en de Natuur
Saint-Hubert, Europese hoofdstad van de jacht en de natuur, heeft een rijk verleden en een prachtige natuur. Ideale bestemming voor liefhebbers van geschiedenis en natuur. En natuurlijk voor de jager die er hun patroonheilige komen vereren. Saint-Hubert, dat is de Basiliek en het Abtenpaleis, het Redouté museum, het wildpark, het toeristische aerodroom en het zweefvliegcentrum, het openluchtmuseum van de Fourneau Saint-Michel, en prachtige bossen die toegankelijk zijn voor wandelaars en fietsers...


Een uitzonderlijk erfgoed
Saint-Hubert, sinds 20 jaar de "Europese hoofdstad van de Jacht en de Natuur, floreert in het hart van haar legendarische woud. Saint-Hubert geniet een uitzonderlijk historisch en natuurlijk erfgoed. Een ware bestemming voor liefhebbers van geschiedenis en van trektochten door het bos. En niet te vergeten de liefhebbers van gastronomie en langlaufen op de pistes van Hurtebise.

Een prestigieuze geschiedenis
Saint-Hubert bezit een buitengewoon prestigieuze geschiedenis. De patroonheilige van de jacht, Saint-Hubert, speelt hierin een belangrijke rol. Jaarlijks komen vele jagers er hun patroonheilige eren, en op 3 november vinden de Sint Hubertusfeesten plaats, met speciale missen en de inzegening van de dieren. Op de 1e zondag van september is er een historisch spektakel van 1800 jaar geschiedenis.

Niet te missen
Het is onmogelijk om de Europese hoofdstad van de Jacht en de Natuur te verlaten zonder een bezoek te hebben gebracht aan de Basiliek, erkend uitzonderlijk erfgoed van Wallonië, het aerodroom te hebben bezocht met zijn plezierluchtvaart, het wildpark te hebben doorkruist waar men herten en zwijnen van heel dichtbij kunt aanschouwen, maar ook het Domein van de Fourneau Saint-Michel, getuige van een boeiende industriële en landelijke geschiedenis.