Mooiste Dorpen van Wallonië

Boerderijen en bloemen
Eén van de mooiste dorpen van Wallonië! In dit charmante dorp is de goede gewoonte ontstaan onder de inwoners om meer dan hun best te doen tijdens de jaarlijkse provinciale wedstrijd voor het schoonste en bloemrijkste dorp.
Een twaalftal hoeves
Sohier bezit een zeldzame homogeniteit in zijn traditionele goed onderhouden en gerenoveerde woningen, waaronder dertien hoeves. Het dorpje is niet groter dan één brede straat, en lijkt wel één grote familie. Zodra de lente aanbreekt wordt het dorp gehuld in bloemen.

In kalksteen
Het kasteel, de school en de pastorie verrijken de hoofdstraat door hun prachtige bouwstijl. Het grootste deel van de gebouwen van de 19e eeuw zijn gebouwd in kalksteen en biedt een grote homogeniteit aan het dorp.

Kasteel en kapel
Het kasteel is gebouwd in de 17e eeuw en gerenoveerd in de tweede helft van de 19e eeuw. Er is een mooi park omheen met talrijke geselecteerde boomsoorten. Wanneer u Sohier bezoekt mag u de Kapel "Notre-Dame des Sept Douleurs (1860)" niet missen, ook wel Kapel "de Barzin" genoemd, en de mooie lindenlaan die hier naartoe leidt. Andere belangrijke plaatsen? De Sint-Lambrechtskerk (1870), de Grote Eik, de school en de pastorie van de kerk "Saint-Lambert (1870)".