De hydraulische molen van Hollange is met zijn twee bakwielen al meer dan zes eeuwen lang een levende getuige van het ambachtelijke erfgoed van de Ardennen. Halverwege tussen Bastogne en Martelange ligt deze hydraulische molen in een groene omgeving in het midden waarvan de Strange, een zijrivier van de Sûre, stroomt.

De specialiteit van de Hollange molen is de productie van fijn tarwe- en speltbloem en volkorenmeel gemalen op een vuursteen.

Het brood wordt volgens de traditie op steen gebakken.


Deze ambachtelijke meelsoorten zijn strikt vrij van technologische verbeteringen en hulpmiddelen, met name industriële gluten, emulgatoren, conserveringsmiddelen, enz.

Op steen gebakken speltbrood, in de bakkerij naast de molen, maakt de Moulin de Hollange al jaren beroemd. Op bepaalde dagen vindt u ook spelt pils en spelt brioche.

Een plaats van authenticiteit en een bron van producten met vergeten smaken, moeten de levensgenieters in de Moulin de Hollange een antwoord vinden op hun steeds moeilijker wordende zoektocht naar authentieke smaken.

Onthaal fr

Diensten

Verkoop ter plaatse

Productie

Speltbrood

Wit en grijs brood

Productie

Productie

Boerenmarkt van Han

De boerenmarkt van Han (Tintigny) zet lokale kwaliteitsvolle boerderijproducten in de kijker, maar ook vakmanschap uit de streek.Je vindt er biologische groenten en fruit; kaas ; ambachtelijk brood; eieren; vlees, ...

Meer weten

Boulangerie Moulin de Hollange

Meer weten

Efarmz

Op Efarmz kunt u al uw favoriete producten uit de slagerij, kruidenierswinkel, bakkerij, zuivel, fruit- en groenteafdeling bestellen, maar ook traiteurgerechten en vele ambachtelijke dranken. ...

Meer weten