.De Abreuvoir-boerderij ligt in het hart van het dorp Tournay (Neufchâteau). Het is in dit voor de Ardennen typische oude gebouw dat Simon zich als boer-molenaar-bakker vestigde. Zijn doel is om de hele productieketen van graan tot brood te controleren. Naarmate de dagen en seizoenen verstrijken, organiseert hij zijn werktijd tussen de activiteiten die verband houden met de productie van granen (spelt en rogge), het malen en het maken van brood. Om een product van zeer hoge kwaliteit te verkrijgen, beoefent Simon een landbouw die het land en het milieu respecteert: geen ploegen van de grond, geen pesticiden, fungiciden of insecticiden, geen additieven in het meel. Bovendien wordt brood voornamelijk met de hand gemaakt, uitsluitend met natuurlijke gist en gebakken boven een houtvuur op een stenen vloer. Het is het werk met de levenden dat de kern van deze activiteit vormt.
Naast de genoemde verkooppunten kunt u de broden op bestelling vinden op de boerderij, in de depots van Tenneville, Ambly en Bertrix, in de Gac de Gedinne, in de Carrefour Paysan in Libramont, in Pure in Bastogne, in Catherine Dessy in Tellin of ten slotte op de lokale markt van Léglise elke eerste zaterdag van de maand, van april tot oktober.

Diensten

Verkoop ter plaatse

Productie

Het brood wordt hoofdzakelijk met de hand gemaakt, uitsluitend met natuurlijke gist en het bakken gebeurt op houtvuur op stenen grond.

Het brood wordt gebakken op dinsdag en vrijdag.

U kunt deze broden bestellen op de boerderij en op afleverplekken (Ourt, Ambly, Buissonville), in de kruidenierszaak in het centrum van Neufchâteau of op de markten van streekprodukten van Léglise, Libramont, Amberloup en Paliseul.

L'Armailli

CREMERIEKeuze uit geiten-, schapen-, koeienkaashoofdzakelijk uit de hoeve

Meer weten

Winkel op de boerderij met eigen producten en van andere biologische en regionale producenten.- de producten van de boerderij :- koe- en schapenkazen- brood en meel- groenten en fruit- kleine ...

Meer weten

Epicerie du Centre

De Epicerie du Centre stelt een breed gamma voedingskwaliteitsprodukten voor alsook schoonheids- en schoonmaakprodukten.De Epicerie du Centre biedt u een keuze van produkten uit de biologische landbouw aan betaalbare prijzen ...

Meer weten