Geopark partner

In zijn beginperiode in 1996 was Pierre Jacobs zonder twijfel de jongste Waalse brouwer. Maar sedertdien heeft hij heel wat ervaring opgedaan. Als Benjamin van een familie van landbouwers, heeft hij de stap gezet van hobby - brouwer naar de brouwerij als dusdanig.De beperkte middelen van in het begin hebben plaats gemaakt voor een moderne, zij het ambachtelijke brouwerij, die langzaam maar zeker zijn bekendheid verwerft.

Vier bieren met een uitgesproken persoonlijkheid dragen de naam Saint-Monon. Geproduceerd op ambachtelijke wijze en op basis van natuurlijke en, indien mogelijk, lokale ingrediënten, zijn deze bieren het resultaat van een zorgvuldig werk en veel talent.

In de taverne naast de brouwerij kan u de verscheidene bieren proeven en kopen. Naargelang de periode kan u het brouwen ervan bijwonen.

Het is heel natuurlijk dat de brouwerij de naam van de plaatselijke heilige Saint-Monon, de patroonheilige van de boeren en vee, kreeg. De geschiedenis van het Saint-Monon bier begint met een bruin bier met een rijk bouquet (goed evenwichtig tussen zoetheid en bitterheid, 7,5 % alc.) en een amber bier (licht bitter, 6,5 % alc.). Maar er miste een biertje met meer zoete tonen om aan de vrouwelijke verwachtingen te voldoen. Pierre Jacob heeft het idee om een nieuw bier te maken met een grondstof van de lokale landbouw: een pittig honingbier (zoet dankzij de smaak van de honing, 8% alc.). De laatste toevoeging aan de Saint-Monon familie is de Hop Mix, een bitter amberkleurig bier dat een mengsel van verschillende hop biedt (6,5 % alc.).

Onthaal fr nl en

Diensten

Rondleiding op afspraak, Verkoop ter plaatse

opening

Op za van 13u30 tot 18u

Productie

Saint-Monon Honing

Genre: Tripel
Ingrediënten: bronwater, mout (pale en ambré), aromatische hop, honing en gist.
Een evenwicht van zachtheid dat goed wordt ondersteund door de bitterheid van hop. De smaak is zeer specifiek door de honing.
In het algemeen een zeer prettig bier, past goed binnen de actuele smaken, met een snufje originaliteit dat de amateur verleidt.

Productie

Bruinbier Saint-Monon

Goed evenwicht tussen bitterheid en zachtheid. Diepe smaak van chocolade mout.
Nasmaak: melange van aroma's van gedroogd en zacht fruit blijft lang in de mond achter, goed uitgebalanceerd door de discrete maar alom aanwezige bitterheid.

Productie

Amberbier Saint-Monon

Kleur: amberrood, met een licht aanwezig schuim.
Aroma's: een zeer gehopt aroma dat duidt op aperitief-kwaliteiten.
Het bruisen op de tong maakt de goede smaken van de gekaramelliseerde mout en hop vrij. De afwezigheid van de zoete smaak versterkt nog meer zijn aperitiefkwaliteiten.
Nasmaak: droog en bitter met de aanwezigheid van looifruit en discrete alcohol.

Productie

Mix Hop

Met zijn 6% alcoholgehalte, is dit bier raak aan 5 hopsoorten. Amberkleurig met een zachte hopsmaak en een fruitige toets.

Productie

Cuvée de la Jonquille van het toeristische informatiekantoor van Sainte-Ode

Productie

La Belle Famenne

Natuurlijk wit bier van Famenne-Ardenne.
Ze bevat belgische gerstemout, belgische op en tarwe van de Famenne.
Alcoholgehalte : 5.9%

Productie

La Spéciale Fêtes

Bruin bier en bevat veel kruiden (waaronder tijm). Ze heeft een uitgesproken smaak en zal de kruidenamateurs kunnen bekoren.
7.5% vol.

Productie

De Dolmenius

De Dolmenius is een amberkleurig bier met 6.5% alcohol. Zij wordt gebrouwen in de brouwerij van Saint-Monon in Ambly en je kan ze proeven in het cafetaria van het Megalithenhuis van Weris.

Home

Onthaal in het Frans