Aanvankelijk (2004) opgericht om de naburige taverne te bevoorraden van gemoute dranken in vat, heeft de brouwerij "Les 3 Fourquets" in 2007 beslist om een nieuw bier te creëren, in champagneflessen maar eveneens in vaten.
De wil van de brouwers was om een bier te bedenken en dit te brouwen door de tradities nauwgezet te respecteren maar desalniettemin voorzien van een nieuw en uniek geur- en smaakpalet en dit in een moderne installatie.
Het uitzonderlijke kader waar de brouwerij zijn activiteiten ontplooit kon enkel inspiratie geven aan zijn bewerkers van het gerst.
Historique Bière Lupulus
De brouwerij is inderdaad opgericht in de schoot van een fantastische 18de - eeuwse hoeve en maakt deel uit van het patrimonium der Belgische Ardennen, neergelegd in een juwelenkistje vol groen naast een beekje met puur en fris water.

Onthaal fr

Capaciteit

Groep max. pers. : 50
Groep min. pers. : 10

Productie

Lupulus... Ardens Trippel Bier

Lupulus is een blond bier met een alcoholgehalte van 8,5 % , hergist in champagneflessen en op vat. De keuze om hiet bier niet te filteren en niet te pasteuriseren verzekert het behoud van zijn smaak en aromatische kwaliteiten. Het gebruik van hop in belangrijke hoeveelheden, zowel in de stoomketel als in volle gisting, geeft aan dit vloeibaar goud een fristheid alsook een onvergelijkbaar boeket. Bewaar haar, zoals het hoort , naast de geliefkoosde grands crus en schenk haar op een temperatuur tussen 8 en 12°. U zal het zien, U zal verrukt zijn!
Op uw gezondheid !

Productie

Lupulus (Bruine)

Het is een bier van 8.5% alcohol, gegist in flessen van 3/4L en in vaten van 20L. Het bier wordt zeer verzacht, hetgeen wil zeggen dat zij zeer gemakkelijk is om te drinken, omdat zij nietzaar is. De kleuring is te wijten aan kandijsuiker. Aan het eind van het koken, voegen wij een kleine hoeveelheid schors van sinaasappels toe. Volgens de personen die hetreeds hebben geproeft gaat om het bruin zeerverschillend van bruin traditioneel met een zeerbeoordeelde smaak. Gezondheid!

Productie

Lupulus Hibernatus... Winter Bier

Lupulus Hibernatus is een bier van zwarte kleur,sterk (9°), die met gemoute gerst van sort pilsener en gebrande gerst wordt gebrouwen. Degebruikte hop is uitsluitend uit Slovenië afkomstig.

Aan het einde van het koken heft de soldering een spits van kaneel toegevoegd. De combinatie met de smaak van de gebrande gerst brengt een machtige aantekening aan de Hibernatus. De nasmaak is zowel baken-zoeten als loopt afop een caféinée aantekening.
Proeft dit bier regermatig, goed verarmd, maar met matiging ! U zult zien, zij de winter zal U helpen oversteken om in het voorjaar in vollevorm te komen !

Productie

Lupulus Organicus

Productie

Productie

Productie