Bio GarantieNature & Progrès BelgiqueGeopark partnerCertisys

Diensten

Verkoop ter plaatse

opening

Van ma tot vr van 9u tot 17u

Productie

Nature & Progrès BelgiqueCertisys Andere label(s) :Houblon belge et prix juste producteur

La Chinette, is een goudkleurig blond bier, met een licht bittere smaak, en een aangenaam fruitig citrusaroma. Dit bier met hoge gisting wordt volgens een voorvaderlijk procedé gebrouwd en in de fles hergist.
En die rare naam dan? Wel, in het begin van de 20ste eeuw stonden de inwoners van Buissonville – het dorp van de brouwerijvrienden – in de streek bekend als plaaggeesten. Dit leverde hen de bijnaam “Chinards di Bouchonveye” op (Waals voor de ‘plagers van Buissonville’)

Productie

Nature & Progrès BelgiqueCertisys Andere label(s) :houblon belge et prix juste producteur

U bent in de feeststemming en lust wel een lekker biertje? Dan is de’ HIVEResse’ (een woordspeling op ‘hiver’, winter, en ‘ivresse’ dronken roes) zeker een goede keuze!
Het bier heeft een romige schuimkraag, een donkerbruine kleur, en fijne bubbels. Het bier heeft een kruidig aroma: met peperkoek, zoethout en andere nostalgische aroma’s! Het heeft een evenwichtige hopsmaak, in de afdronk proef u een smaakvol chocoladearoma met een vleugje koffie. In de mond heeft het een kruidige smaak, en ondanks een licht bittere nasmaak, heeft het bier een lichte, frisse smaak.
Een lekkere brunette; één slokje en je bent onmiddellijk verkocht!

Productie

Nature & Progrès BelgiqueCertisys Andere label(s) :houblon belge et prix juste producteur

De nieuwste creatie van de brouwerij!
De Marie Blanche is de laatstgeborene van de Brouwerij van de Lesse. Het is een witbier, met een overvloedige, witte schuimkraag, zalig bruisend en een lichtbittere smaak. Het bier heeft een lichtjes zure maar lekker verfrissende smaak, en wordt best gekoeld gedronken. Het bier heeft een uitgesproken citrusaroma en – smaak. Perfect voor de zwoele zomerdagen!

Productie

Nature & Progrès BelgiqueCertisys Andere label(s) :houblon belge et prix juste producteur

Dit is een bruin bier met een alcoholgehalte van 7,5°. Het is een donkerkleurig bier met hoge gisting dat in de fles hergist wordt. Het heeft een rijke, gulle schuimkraag met een romige, smeuïge textuur. Het bier heeft een uitgesproken hopsmaak en een lichtbittere afdronk. Qua aroma herkent de typische gebrande smaak van malt en chocolade en zelfs een hint van curaçao.
Het bier heeft haar naam te danken aan een Merovingische begraafplaats, de Rouge-Croix (‘Rode Kruis’) dat in Eprave ligt. De rijke geschiedenis van onze streek heeft ook op onze bieren zijn stempel gedrukt!

Productie

'La Cambrée' bierNature & Progrès BelgiqueCertisys Andere label(s) :houblon belge et prix juste producteur

U houdt van ronde bieren met een genereuze smaak? Dan is de Cambrée zeker voor u! Het is een amberkleurig bier met een alcoholgehalte van 6,5°. Het is een bier met dubbele gisting, rossig en met een oranje gloed. Het bier is lichtjes troebel en heeft een mooie romige schuimkraag. In de mond heeft het bier een lichtjes gerookte, maar ook zoetzure nasmaak en een licht bittere nasmaak.
De Cambrée werd in 2012 uitgeroepen tot best amberkleurig bier van Wallonië tijdens de bierwedstrijd “Best Belgian Beer of Wallonia”. Het bier was toen amper 5 maanden oud, en toch al de beste van zijn categorie!

Productie

Nature & Progrès BelgiqueCertisys Andere label(s) :houblon belge et prix juste producteur

Productie