De abdij van Orval is een Cisterciënzer-trappistenklooster gelegen in Villers-devant-Orval in de gemeente Florenville. Deze abdij herbergt een brouwerij en een kaasmakerij die kaas en een bier produceren waarvan de reputatie veel verder gaat dan de landsgrenzen. Men vindt er ook een museum, een kruidentuin, tentoonstellingen en nog veel meer.

Onthaal fr nl

Productie

Orval

Orval is een Belgisch trappistenbier met hoge gisting. Het is één van de zeven bieren in de wereld dat het zeshoekige logo "Authentic trappist product" mag dragen, dat garandeert dat het product gefabriceerd wordt in de trappistenabdij zelf, door of onder controle van de monniken, en dat een deel van de inkomsten van de verkoop gaat naar liefdadigheidswerken. Uniek alcoholpercentage (5,2%). Laat men het bier een jaar in een kelder rusten, dan kan het alcohol volume stijgen tot 7,2%. Daarom is het op het etiket vermelde alcoholvolume een gemiddelde van 6,2%. Het bier wordt gekarakteriseerd door een vrij sterke bitterheid en wint in rijping in een kelder gedurende enkele maanden, staand, in het donker en bij een stabiele temperatuur tussen 10 tot 15°C. Er bestaat ook het bier van 3,5°, genaamd « bière verte » (groen bier), aangezien het historisch gezien gebotteld werd in groene flessen. Dit is alleen verkrijgbaar in de brasserie-restaurant "l'Auberge de l'Ange Gardien", tegenover de Abdij. Orval is een nationaal en internationaal gekend bier. Het is vrijwel onmogelijk om een gedetailleerde lijst te geven van verkooppunten van deze Gaumse parel. U vindt dit bier in talrijke winkels van allerlei soorten.

Productie

Kaas van Orval

De kaas van Orval wordt gemaakt in de trappistenabdij van Orval sinds 1928. Hij is gemaakt van volle koemelk, gepasteuriseerd en afkomstig van melkvee uit de buurt van de abdij in de Gaume. De kaas heeft het kwaliteitslabel "Qualité Filière lait". Het rijpen gebeurt in een droogplaats en duurt 3 weken. Het wassen van de natuurlijke oranjekleurige korst gebeurt volledig handmatig. De kaas heeft een rijke, typische smaak en een soepele en romige textuur. - totaal aan droog aftreksel: ± 53% in gewicht; - vetgehalte ten opzichte van het totaalgewicht: ± 30%; - zoutgehalte: ± 15 g per kg kaas; - gemiddeld gewicht: 2,1 kg per stuk in rechthoekige vorm; U vindt deze kaas in een groot aantal winkels in België, maar ook in Frankrijk en Nederland.

Le Marché des Saveurs

Ambachtelijke streekproducten, groenten en fruit, geschenkmanden en algemene voeding.

Meer weten

Alimentation Godenir "Chez Dédé"

Deze winkel, opgericht in 1903, verkoopt algemene levensmiddelen en eerste levensbehoeften. Hij is gespecialiseerd in streekbieren, trappistenbieren en abdijbieren. ...

Meer weten