Régals terroirs

Sinds drie generaties zout de familie Thomas worsten en hespen met de geërfde smaak van het forse karakter van de Ardennen, verfijnd door de zachtheid van de Gaumestreek. De familie Thomas zoekt gedurig naar kwaliteit en innovatie zowel wat betreft de produkten als de technologie van de gebruikte werktuigen.

In een perspectief van innovatie en modernisme is de onderneming verjongd. Charlotte heeft de familiale onderneming overgenomen in 2005. Haar beheerstudies en haar aanwezigheid sinds haar jongste jaren in de onderneming dragen bij tot de strategische vooruitgang en de kwalitieit die bestaat uit :
- de striktheid in de keuze van de basisproducten
- het respect en de nauwkeurigheid van de werkmethodes
- het respect van de duur van het zouten en verfijnen.

Onthaal fr

Productie

Beschermde Geografische Aanduiding

De Gaumse vleestaart is ontstaant op het einde van de 19e eeuw. Het is een taart van gistdeeg, gevuld met marineerd varkensvlees.
Deze typische Gaumse specialiteit is "BGA" kan zowel warm als koud op ieder moment van de dag geëten worden.
De Gaumse vleestaart is beschermd door de vzw "Association pour l'Usage, la Défense et la Promotion du Pâté Gaumais: www.pate-gaumais.be
Enkel de patés gemaakt in de Gaume, volgens strikte regels gecontroleerd door een onafhankelijk orgaan en die de stempel van de erkende associatie krijgen mogen Paté Gaumais genoemd worden.

Productie

Rund

Productie

Ardense hamBeschermde Geografische Aanduiding

De Jambon d'Ardenne is zonder twijfel één van de parels van de Belgische gastronomie. Deze vleeswaar die een eigen Europees label (IGP - Indication Géographique Protégée) heeft gekregen wordt bereid van een op beukenhout gerookte varkensbout. Haar geografische productiezone is natuurlijk geconcentreerd in de provincie Luxemburg.
We kunnen de ham op de meest eenvoudige wijze proeven, met een stuk brood of met fruit, maar de restauranthouders van de streek presenteren het soms op de meest onverwachte manieren!

Au vieux pré

Stéphane Goelff produceert appelsap, jam en gelei, frambozen uit de boomgaard en quiches en verkoopt boerderij- en ambachtelijke producten van verschillende producenten onder het merk "Régal de nos Terroirs".Levering ...

Meer weten

Salaisons Thomas

Vitrine van hun ambachtelijke productieatelier waar u hun hele assortiment gezouten vleessoorten en charcuteries kunt vinden. ...

Meer weten

Le Marché des Saveurs

Ambachtelijke streekproducten, groenten en fruit, geschenkmanden en algemene voeding.

Meer weten