Biefstuk à la Mac Chouffe, bonbons van Ardenner ham

Achouffe

Biefstuk à la Mac Chouffe, bonbons van Ardenner ham

Ingrediënten voor 4 personen:



  • 800 g runderbiefstuk van Belgisch Wit-Blauw

  • 3 sneden Ardenner ham

  • 2 aardappels, gemiddelde grootte

  • 100 g cantharellen

  • 2 dl Mac Chouffe bier

  • 150 g runderbouillon (fond brun)

  • 1 sjalot

  • 1 wortel

  • 1 schepje honing

  • Zout en peper


Bereiding:



  • Laat de sjalot en de wortel slinken, voeg wat bier toe, laat opnieuw slinken en voeg de "fond brun" toe

  • Schil en was de aardappels, maak een puree

  • Bak de cantharellen en voeg de puree toe

  • Maak bonbons door de sneden ham door de breedte in drieën te snijden en de puree met cantharellen in de ham te rollen. Warm serveren

  • Bak het vlees en eindig de saus door geheel te mixen en het door een zeef te halen

  • Voeg de honing en een klontje boter toe en dien op


Eet smakelijk!