Kalfsniertjes à la Saint-Monon van Nassogne

Ambly

Kalfsniertjes à la Saint-Monon van Nassogne

Ingrediënten voor 4 personen:



  • 2 kalfsniertjes

  • 1 flesje bruin bier van Saint-Monon

  • 205 cl kalfsbouillon

  • 1 el Luikse stroop

  • 2 laurierblaadjes

  • 500 g zoete aardappelen (oranje)

  • 25 g verse gember

  • Sap van ½ citroen

  • ¼ bosje peterselie

  • ¼ l vloeibare room

  • 2 teentjes knoflook

  • Boter

  • Peper en zout


Bereiding:



  • Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Kook de stukjes in licht gezouten water

  • Snijd een aardappel in fijne juliennereepjes met een mandoline. Bestrooi met meel en frituur op 180°C

  • Ontvet de niertjes en snijd ze in kleine stukjes

  • Laat de room inkoken met knoflook en gember

  • Laat de zoete aardappelen uitlekken, snijd ze en meng ze met de room. Haal het geheel door de zeef

  • Bak het vlees rosé en houd het warm

  • Ontvet de pan en blus af met het bier. Voeg de Luikse stroop en de laurier toe, laat tot de helft inslinken en voeg de kalfsbouillon toe

  • Laat de saus slinken en breng op smaak. Verwarm de niertjes in de saus

  • Zeef de saus en voeg het citroensap toe

  • Schik de niertjes op de aardappelpuree en werk af met de gefrituurde aardappel. Bestrooi met gehakte peterselie


Eet smakelijk!