Chocolade "moelleux" met maitrank aroma

Arlon

Chocolade "moelleux" met maitrank aroma

Ingrediënten voor 4 personen:



  • 2 eieren

  • 50 g poedersuiker

  • 30 g bloem

  • 100 g boter

  • 100 g zwarte chocolade

  • 1 dl maitrank

  • 50 g gekonfijte sinaasappelblokjes


Bereiding:



  • Verwarm de oven voor op 200°C

  • Laat de sinaasappelblokjes marineren in een beetje maitrank, en mix ze fijn

  • Meng in een beslagkom met behulp van een garde de hele eieren en de suiker, tot het mengsel wit wordt. Voeg de bloem toe en meng tot een homogeen geheel

  • Laat in een pannetje de boter smelten met de in stukjes gebroken chocolade, en voeg vervolgens 4/5 van de maitrank toe. Haal de pan van het vuur en giet het mengsel uit de beslagkom in het pannetje erbij

  • Verdeel het deeg in ingevette en bebloemde vormen (bijv. voor muffins of cupcakes) en leg een klein lepeltje gekonfijte sinaasappel in het midden van elke moelleux

  • Bak de cakejes in ongeveer 10 minuten gaar, en smeer ze met een kwast lichtjes in met de rest van de maitrank

  • Serveer het dessert met een Engelse room met maitrank aroma


Eet smakelijk!