Gebakken ganzenlever met cantharellen

Arlon

Gebakken ganzenlever met cantharellen


  • Snijd in een rauwe lob ganzenlever schuine plakjes van ongeveer 50 tot 60 g en een dikte van ongeveer 1,5 cm, per persoon 2 stuks

  • Kruid met zout en peper

  • Sorteer de 220g cantharel paddenstoelen uit en was ze meermaals. Bak ze daarna op een krachtig vuurtje, giet het kookvocht af in een kom en bewaar apart

  • Kook de peultjes in gezouten water 'al dente', giet ze af en zet ze opzij

  • Laat de boter in een pannetje smelten, sla het tot schuim en voeg 250ml verse room toe, voeg daarna het kookvocht toe, laat iets inkoken, kruid af en voeg de cantharellen toe

  • Bak nu de “foie gras” in een zeer hete koekenpan (op hoog vuur) 3 minuten aan elke kant. De ganzenlever hoort van buiten knapperig en van binnen zacht te zijn

  • Druk het zacht op wat keukenpapier aan om overvloedig vet te verwijderen

  • Giet de saus met cantharellen in een bord, plaats de 2 plakjes ganzenlever erop en garneer met enkele peulerwtjes.


Eet smakelijk!