Tabouleh met munt en lamsfilet met roombotersaus

Arlon

Tabouleh met munt en lamsfilet met roombotersaus

Ingrediënten voor 4 personen:



  • 4 lamsfilets van 150 g

  • 100 g griesmeel

  • 1 takje verse munt

  • Olijfolie, wijnazijn of andere

  • 1 citroen

  • 2 tomaten

  • Zout, peper, boter


Bereiding:




  • De griesmeel in lauw water laten opzwellen met een beetje olijfolie, peper en zout

  • De tomaten in kokend water onderdompelen, het velletje verwijderen en daarna in kleine blokjes snijden

  • De citroen schillen en in blokjes snijden

  • De verse munt hakken

  • Maak een eenvoudige vinaigrette van olijfolie en azijn

  • De lamsfilet licht aanbakken tot het vlees "rosé" is, de pan afblussen en al roerend de boterblokjes toevoegen

  • Leg op het bord de tabouleh in het midden en de dungesneden plkajes lamsfilet in een kring eromheen

  • Overgiet het vlees met een beetje saus en decoreer het bord


Eet smakelijk!