Warme geitenkaas van Bastogne op cake van olijven en spek met note

Bastogne

Warme geitenkaas van Bastogne op cake van olijven en spek met notensalade

Ingrediënten voor 6 personen:



  • 250 g bloem

  • 1 zakje gistpoeder

  • 4 eieren

  • 1 dl olijfolie

  • 1 dl arachideolie

  • 15 cl droge witte wijn

  • 6 cl witte martini

  • 200 g gerookt spek in blokjes

  • 150 g geraspte gruyère

  • 15 olijven zonder pit

  • 6x 70 g geitenkaas van Bastogne

  • Diverse salades

  • Gepelde walnoten


Bereiding:



  • Zet de oven op 160°C

  • Bereid eerst de cake

  • Meng de bloem, de eieren en de gist tot een glad mengsel

  • Voeg de olie toe

  • Voeg de witte wijn toe

  • Voeg de Martini toe en de olijven in kleine stukjes

  • Voeg de spekblokjes toe

  • Voeg de gruyère toe

  • Boter een cakevorm in en giet het deeg in de vorm, 2/3e vol

  • Bak 50 min. in de oven op 160°C (controleer met een puntig mes, deze moet er droog uitkomen)


Leg midden op elk bord de salade en garneer met enkele walnoten. Snijd de cake in plakken en leg er zes op een ovenplaat. Leg een stuk geitenkaas op iedere plak. Laat het enkele minuten in de oven opwarmen. Leg de plakken op de salade en serveer.