Gegrilde forel, currysalade, pijnboompitten en gefrituurde groente

Durbuy

Gegrilde forel, currysalade, pijnboompitten en gefrituurde groente

Ingrediënten voor 4 personen:



  • 4 forellen

  • 1 Chinese kool

  • 100 g pijnboompitten


Curry vinaigrette:



  • 4 sjalotjes

  • 1 koffielepel currypoeder

  • 1 takje tijm

  • 1 blaadje laurier

  • 10 cl droge witte wijn

  • 3 dl soja olie

  • 4 cl Xeres azijn


Bereiding:



  • Fileer de forellen, kruid ze en leg ze in een klein laagje olie. Leg ze daarna op de hete grill, met het huidje aan de onderzijde. Draai als ze bijna gaar zijn om

  • Blus als ze gaar zijn af met een beetje citroensap


Bereiding van de Curry vinaigrette:



  • Hak de sjalotten fijn en bak ze met de Curry op een laag vuurtje. Voeg de tijm en laurier toe, en daarna de witte wijn, kook tot ¾ in

  • Meng, als het sap afgekoeld is, met de mixer de sojaolie in en als laatste de Xeres azijn. Proef of de verhoudingen goed zijn

  • Snijd de Chinese kool fijn. Voeg de pijnboompitten toe, die van te voren in de oven een bruin kleurtje gekregen hebben

  • Breng op smaak met de vinaigrette

  • Leg de Chinese kool in het midden van het bord met daarop de gegrilde forel filets en strooi enkele vers gefrituurde groentechips erover


Wijntip: een fruitige, iets droge witte wijn die je bijvoorbeeld in de streek van Nièvre-Berry bij de Sauvignon vindt. Voorbeeld: Menetou-Salon Domaine de Chatenoy Monsieur Clément


Eet smakelijk!