Courgettefondant

Fauvillers

Courgettefondant

Ingrediënten voor 4 personen:



  • 1 kg kleine courgettes

  • 1 ui

  • 3 eieren

  • 30 cl melk

  • Paneermeel

  • Boter

  • Geraspte Parmesaanse kaas

  • Gehakte peterselie

  • Nootmuskaat

  • Olijfolie

  • Zout

  • Peper


Bereiding:



  • Snijd de helft van de courgettes in de lengte in plakjes

  • Bebloem de plakjes en frituur ze in zeer hete olie

  • Laat uitlekken en drogen op keukenpapier

  • Fruit de ui in 3/4 eetlepel olie

  • Voeg de andere helft van de in dobbelsteentjes gesneden courgette toe, en laat 10 min op hoog vuur bakken

  • Maak een béchamelsaus met de melk, 30 g boter, 30 g bloem, zout, peper en een snuifje nootmuskaat

  • Meng en voeg de eieren toe, 1 eetlepel gehakte peterselie en 2 el geraspte Parmesaanse kaas

  • Vet de taartvorm in met boter, strooi paneermeel erover en bedek met de gefrituurde courgette (rechtop). Laat de reepjes over de rand uitsteken

  • Giet het mengsel erop, en druk de courgette-randen naar binnen. Bedek met de rest van de gefrituurde plakjes courgette en strooi geraspte Parmesaanse kaas erover.

  • Bak de taart 30 min in de oven op 180°C


Eet smakelijk!