Ingrediënten:



  • 75 g boter

  • 75 g bloem

  • 200 g geraspte Barlette

  • 1/2 liter melk

  • 2 eieren

  • zout, peper en nootmuskaat

  • olie

  • paneermeel


Bereiding:



  • Maak een roux in een pannetje met boter en bloem

  • Giet vervolgens de melk erbij en roer tot de béchamel dik wordt

  • Haal de pan van het vuur en voeg de 2 eigelen toe

  • Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en laat 3 minuten koken

  • Haal opnieuw de pan van het vuur en voeg de geraspte kaas toe

  • Verspreid het deeg tot een dikte van 3 cm in een met olie ingewreven schotel of op een plaat, en smeer er lichtjes olie op om uitdroging te voorkomen

  • Zet de schotel 6 tot 12 uur in de koelkast

  • Snijd het deeg in vierkantjes van 6x4 cm en dep ze in bloem, de eiwitten, en daarna in paneermeel

  • Frituur de kroketten 5 minuten op 180°C