Macarons "die u niet mag missen"

La Roche-en-Ardenne

Macarons "die u niet mag missen"

Ingrediënten voor 4 personen:



  • 1 eiwit

  • 74 g fijne poedersuiker

  • 42 g amandelpoeder

  • 10 g grove poedersuiker

  • 1/2 koffielepel eetbare kleurstof


Bereiding:



  • Meng de fijne poedersuiker met de amandelpoeder met een mixer. Zeef het mengsel (de poeder moet zo fijn mogelijk zijn, alle onzuiverheden verwijderen)

  • Klop het eiwit en voeg de 10 g suiker met de kleurstof beetje bij beetje al mixend kloppend toe totdat het eiwit goed stijf is

  • Voeg de fijne poedersuiker met de amandelpoeder aan het eiwit toe en meng het geheel voorzichtig met een spatel

  • Schep het mengsel in een spuitzak en spuit kleine hoopjes op een bakplaat met bakpapier daarop

  • Laat de macarons 15 min. rusten

  • Schuif de bakplaats met macarons op een al verwarmde bakplaat in de oven en laat 10 min. op 140-150°C (thermostaat 4-5) bakken met de klep half open

  • Haal de bakplaats met macarons na het bakken uit de oven en giet een klein beetje water op het bakpapier. Zo komen de macarons goed los

  • Nu kunt u ze versieren naar eigen keuze! Bijvoorbeeld met witte chocola of crème au beurre (zie verder)


Crème au beurre


Ingrediënten (voor 4 personen):



  • 125 g zachte boter

  • 75 g poedersuiker

  • 1 ei


Bereiding:


Bewerk de in blokjes gesneden boter tot het een zachte massa is


Meng het hele ei met de suiker in een pan en verwarm au bain-marie tot het geheel een sliert vormt


Voeg indien gewenst een smaakje toe, zet de pan in een bak koud water en roer tot de crème koud is


Voeg beetje bij beetje de crème bij de boter


Verschillende smaken: 1 soeplepel vanille-aroma of 150 g gesmolten chocolade of 1 soeplepel koffieextract of 100 g praline of 5 cl sterke alcohol


Eet smakelijk!