Boerenkip geglaceerd met honing van Lutrebois

Lutrebois

Boerenkip geglaceerd met honing van Lutrebois

Ingrediënten voor 4 personen:



  • 1 mooie boeren kip

  • 5 + 1 el honig van uw bijenkweker

  • 1 el balsamicoazijn

  • 1 blokje kippenbouillon en 30 cl water

  • 1 koffielepel kipkruiden en een beetje zout

  • 1 el olijfolie


Meng de ingrediënten voor de marinade en smeer de kip ermee in. Laat de kip een nacht in de koelkast staan. Verwarm de oven voor op 180°C en bak het kippetje in een braadschaal met een beetje olijfolie gedurende een uur. Overgiet de kip meerdere malen tijdens het bakken met saus/jus. Schep het laatste lepeltje honing op de kip voordat hij de oven uit komt. Serveer let huisgemaakte aardappelkroketjes en een goede salade uit de tuin.


Eet smakelijk!