Koffietaart van Quartier Latin

Marche-en-Famenne

Koffietaart van Quartier Latin

Ingrediënten:


Het bladerdeeg



  • 175 g boter

  • 100 g suiker

  • 4 eigelen

  • 300 g bloem


De koffievulling



  • 3 eigelen

  • 3 hele eieren

  • 150 g boter

  • 100 g bruine Cassonade

  • 200 g fijne suiker

  • 20 ml koffie-extract

  • 20 cl slagroom


Bereiding:


Het bladerdeeg



  • Meng de suiker met de boter

  • Voeg vervolgens de eigelen één voor één toe

  • Voeg ten slotte de bloem toe

  • Druk het deeg plat en leg het in een taartvorm

  • Bak op 120°C in de oven gedurende 20 minuten


De koffievulling



  • Meng de boter, de Cassonade en de fijne suiker samen in een kom

  • Voeg vervolgens de eigelen en de hele eieren één voor één toe

  • Voeg ten slotte het koffie-extract en de slagroom toe

  • Giet het mengsel in het al voorgebakken bladerdeeg

  • Bak de taart op 140°C voor in de oven gedurende 40 minuten


Eet smakelijk!