Gebraden forel met slakken en foie gras van Floumont

Ortho

Gebraden forel met slakken en foie gras van Floumont

Ingrediënten voor 4 personen:



  • 4 forelfilets met huid

  • 24 slakken (escargots)

  • 4 halve sneden foie gras van Floumont

  • Olijfolie

  • 1 wortel

  • 1 pastinaak

  • 1 raap

  • 1 prei

  • 150 ml witte wijn

  • 75 ml water

  • 6 takjes gehakte salie

  • 50 g boter

  • Citroensap


Bereiding:



  • Giet de olie in een steelpan en warm zachtjes op. Leg de forelfilets erin op de kant van de huid. Bak enkel deze kant tot het vlees ondoorzichtig wordt. Strooi wat zout erop en zet de pan opzij

  • Meng de boter met de gehakte salie en zet opzij

  • Schil en snijd de groenten in julienne-reepjes. Giet de witte wijn en het water in een pan. Voeg de groenten toe en 30 g salieboter. Kook op zacht vuur met de slakken totdat bijna al het vocht is verdampt

  • Strooi wat zout en peper op de foie gras. Bak de sneden 1 min aan elke kant in een hete pan. Zet opzij

  • Leg de mengeling van groenten midden op een bord. Plaats een plak foie gras en een forelfilet op de groenten. Voeg enkele druppels citroensap toe aan het overgebleven groentenat. Voeg met een garde de resterende salieboter toe. Leg de slakken in de boter. Verwarm zonder te laten koken en giet rondom de groenten op het bord


Eet smakelijk!