Aardappel tortilla met Ardenner ham

Rochehaut

Aardappel tortilla met Ardenner ham

Ingrediënten voor 4 personen:



  • 600 g bloemige aardappels, bv van het soort Victoria

  • 1 grote ui

  • 6 hele eieren

  • Olijfolie

  • Zout en peper uit de molen

  • 200 g Ardenner ham


Bereiding:



  • Schil en snijd de ruwe aardappels in schijfjes, hak daarna de ui en bak deze in 1 eetlepel olijfolie

  • Bak ook de aardappels licht aan zodat ze een goudkleurig korstje krijgen, apart van de uien. Dep ze af, zodra ze goed gebakken zijn, met wat keukenpapier

  • Meng de eieren goed en kruid ze met zout en peper. Voeg daarna de aardappels, ui en ham toe

  • Verhit een bakpan voor met 2 eetlepels olijfolie. Voeg, als de bakpan heet genoeg is, het mengsel toe, druk goed aan om de aardappels plat op de bodem te verdelen, en bak dan 1-2 minuten aan zonder aan te laten branden. Zet daarna het vuur zachter en laat nog even doorbakken tot de eieren gestold zijn

  • Draai nu de tortilla om. Dit is makkelijk met bv een bord. Voeg opnieuw 2 eetlepels olijfolie toe en bak aan beide kanten op een heet vuur bruin

  • Bak het geheel nog 5 à 10 minuten in de oven af zodat ook de aardappels gaar zijn maar toch “al dente” en knapperig

  • Bij deze tortilla past bijvoorbeeld goed een gegrild stukje vlees of een everzwijn koteletje met honigsausj en een beetje romig geklopte boerderijboter


Eet smakelijk!