Gekonfijte eendenbout op vocht

Rochehaut

Gekonfijte eendenbout op vocht

Ingrediënten voor 4 personen:




  • 4 eendenbouten

  • 4 soeplepels grof zout

  • 2 koffielepels suiker

  • 10 tot 12 peperkorrels

  • 6 kruidnageltjes

  • 1/2 kg eendenvet

  • 4 worteltjes

  • 4 rapen

  • 1 selderij

  • 1 kg Charlotte aardappels

  • 4 stukjes bloemkool

  • 1 wit van prei

  • 4 mooie en dikke sneden volkorenbrood

  • 4 mespuntjes zoutbloem en 4 koffielepels mosterd


Bereiding:



  • Meng het zout, de suiker, de peper en de kruidnagel

  • Plaats de eendenbouten in een schotel en wrijf ze met dit mengsel in

  • Laat het geheel gedurende 12 uur in de koelkast marineren

  • Spoel na 12 uur de bouten met koud water af en konfijt ze in eendenvet op een heel zacht vuurtje. Dit duurt tussen de 2 en 3 uur.

  • Schil ondertussen alle groenten: de wortelen, rapen, prei, selderij, kool en aardappelen in regelmatige blokjes, en laat ze in een eendenbouillon (of kippenbouillon) garen

  • Giet de groenten af en zet ze op een warme plek opzij

  • Serveer in een diep bord. Eerst de dikke plak brood, daarop de gekonfijte eendenbout, verspreid er omheen de groenten en vul het bord tot de helft met bouillon

  • Dit gerecht wordt met vork en lepel gegeten. Ook lekker met enige korrels zoutbloem en een lepel sterke mosterd!


Eet smakelijk!