Gevulde en gegratineerde « Melody » op Ardense wijze en columbus-v

Rochehaut

Gevulde en gegratineerde « Melody » op Ardense wijze en columbus-varkenshaasbiefstuk uit de oven

Ingrediënten voor 4 personen:



  • 4 melody aardappelen, middelgroot en in de heteluchtoven gebakken

  • 50 g gesmolten boerderijboter

  • 50 g gehakte verse peterselie

  • 1 teentje gehakte knoflook

  • zout, peper en nootmuskaat

  • 50 g fijne spekblokjes

  • 1 soeplepel geraspte Waalse harde kaas, bijvoorbeeld Tomme "Saint-Bertrand” met nootjes uit de boerderij Goebels van Neufchâteau

  • 800 g varkenshaasje


Bereiding:



  • Bak de aardappels 1 uur in de heteluchtoven op een klein laagje grof zout. Prik in de aardappels, als het mes er zonder moeite in en uit komt, zijn de aardappels gaar

  • Bak een paar extra aardappelen als test, om te snijden en proeven, en zeker te zijn dat ze gaar zijn

  • Laat de aardappels wat afkoelen, hol ze uit en prak het binnenste met een vork fijn. Voeg de gesmolten boter, gehakte knoflook, peterselie, kruiden en gebakken spek hieraan toe

  • Vul de holle aardappelen met deze vulling en strooi wat geraspte kaas eroverheen

  • Plaats de aardappels in de oven en warm ze op. Pas op, er mag zich een klein korstje vormen maar de vulling mag niet uitdrogen

  • Bak het varkenshaasje in een hete koekenpan bruin en daarna in de oven met een beetje tuingroente eromheen tot hij gaar is (dit is de bereidingswijze van de bakkers varkenshaas)

  • Snij het varkensvlees in fijne schnitzels en laat deze even uitlekken alvorens ze op het bord te leggen.

  • Bij dit gerecht past goed een mosterdsausje. Blus daarvoor de bakpan met witte wijn af, laat het inkoken, door een zeef halen, romen, weer laten inkoken en naast het vuur een flinke soeplepel korrelmosterd toevoegen.



Eet smakelijk!