Knapperige Cannelloni van Bintje-aardappels met "King krab"

Rochehaut

Knapperige Cannelloni van Bintje-aardappels met "King krab"

Ingrediënten voor 4 personen:



  • 4 bladen brickdeeg

  • 1 blik mooie stukken king krab of zeekreeft

  • 100 g bintjes (gestoomd)

  • Een trosje dille

  • Zoutbloem en peper uit de molen

  • 1 rode paprika


Bereiding:



  • Hak de dille fijn en voeg aan de puree van de gestoomde bintjes toe. Breng op smaak

  • Leg de bladen brickdeeg op het tafelblad en spreid de puree over het geheel van het blad met een dikte van ongeveer 5 mm uit

  • Verdeel daarna de krab of kreeft over de gehele lengte en maak een zeer regelmatige worst. Warm daarna in de oven op en kleur licht aan (zonder de brickbladen te verbranden)

  • Maak nu een fijne coulis van paprika. Verwijder de zaden uit de paprika, snij in vieren en was hem schoon. Bak hem vervolgens 1 uur in de oven met een beetje olijfolie en wat tijm. Pureer daarna met de mixer of stamper en de olijfolie, en voeg eventueel het kooksap toe zodat de puree licht vloeibaar wordt. De coulis kan naast de Cannelloni gelegd worden, dat geeft reliëf en vooral een mooi contrast bij het proeven

  • Haal de Cannelloni uit de oven, snijd ze in diagonale schijfjes en serveer ze op het bord met coulis, en een beetje mesclun sla ernaast

  • Om dit speciale voorgerecht nog specialer te maken kunt u een mousseline sausje erbij toevoegen. Meng hiervoor 6 eierdooiers met dezelfde hoeveelheid lauwwarm kraanwater. Kruid met zout en peper. Warm nu langzaam op en meng verder stevig. De saus wordt dik. Haal net voordat de eieren tot omelet gaan koken, de kookpit van het vuur en voeg 50 cl lauwwarme gesmolten boter toe. Blijf mengen. Voeg nog een beetje citroensap, zout en peper toe en dien meteen op


Eet smakelijk!