Krans van Marabel-aardappeltjes met Chimay-kaas en gedroogde Bizon

Rochehaut

Krans van Marabel-aardappeltjes met Chimay-kaas en gedroogde Bizon van Bastogne

Ingrediënten voor 4 personen:



  • 6 Marabel-aardappels

  • 4 sneden gedroogd Bizon vlees

  • 6 schijven van 5 mm Chimay-kaas

  • 1 rol bladerdeeg

  • 6 eierdooiers

  • Muskaatnoot

  • 75 cl verse room

  • Een mespuntje gehakte knoflook

  • Peper en zout


Bereiding:



  • Schil de aardappels en was ze kort onder de koude kraan af

  • Kook ze daarna in hun geheel in licht gezouten water. Niet te lang, ze moeten nog vast en stevig zijn. Giet ze af en snijd ze in schijfjes van ca 3mm

  • Meng in een grote kom de eierdooiers met de room. Breng op smaak met zout en peper, muskaatnoot en knoflook

  • Leg de bladerdeegrol in een taartvorm, prik de bodem met een vork op meerdere plaatsen door en leg de heel fijn gesneden plakjes bizon vlees als een laag op de bodem

  • Voeg daarna de kaas toe, ook ongeveer een bodemlaag, en daar bovenop de schijfjes aardappel

  • Voor een pittigere smaak kunt u ook de aardappels met een extra laag kaas bedekken

  • Overgiet de hartige taart met de bereidde roomsaus, en bak in de voorverwarmde oven op 170°C, ongeveer 25min.



Suggestie: mocht u geen gedroogd bizonvlees vinden, probeer dan met onze befaamde Ardense Ham.


Eet smakelijk!